С iPhone 6S и 6S Plus Apple обяви и нова функция за камерата, наречена Live Photos. С нея потребителите могат да правят снимки, подобни на GIF, с възможност за показване на 1.5 секунди движение и дори звук. Това е наистина интересно, но как ще се отрази на паметта?

Заснета в режим Live Photos снимка ще е два пъти по-голяма от стандартната, направена с 12-мегапикселовата камера. Матю Пенцерино от TechCrunch публикува видео, в което обяснява как точно работи новият формат. Той обяснява, че дори сегашните iPhone-и започват да правят снимки от момента, в който приложението Camera е пуснато, но запазват само последната от тях, когато се натисне бутонът. Live Photos просто ще използва всички тези снимки, компресирайки ги в една.

giphy

@DanMatte пък разкрива, че Live Photos представлява сбор от изображения, базирани на JPEG формата, което позволява лесното им изпращане като стандартна (неподвижна) снимка към устройства, които не поддържат Live Photos. В документите на Apple за разработчиците също се казва, че потребителите имат опция да споделят заснетото в този режим като JPEG снимка.

Режимът ще е по подразбиране за всички снимки и ще се изобразява като малък кръг в горната част на телефона при отварянето на камерата. Live Photos ще могат да се гледат през Mac, iPad и дори Apple Watch, a по-късно ще се поддържат и от Facebook. Тези, които искат да спестят от паметта на своя iPhone, ще могат да ги изключат от настройките.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS