Подвижните екрани на телефоните скоро ще станат реалност

Надпреварата за потребителско внимание тласка иноваторите в неподозирани посоки. Тъкмо станем свидетели на джаджа, която дори не сме си представяли и на пазара вече чака следващият модел, който тотално разгромява границите на общоприетото.

LG не прави изключение. Ако искате да се конкурирате с толкова успешни марки, като Samsung и iPhone трябва да сте наистина изобретателни. Компанията вече подсказа за своя Rollable телефон. Сега вече потвърждава, че това е реален продукт, който ще бъде достъпен през 2021 г. LG Rollable ще има това, което компанията нарича уникален променящ се екран. Той се простира от телефон в малък таблетен дисплей. Екранът ще се плъзга навътре и извън мястото си, за да осигури по-голяма площ на видимост.

Слухове или реалност

Въпреки слуховете и скептицизма на някои, това се оказва реален продукт, който ще предтави нещо малко по-различно на пазара. Всички нетърпеливи фенове ще могат да му се насладят още тази година. LG работи с китайската BOE Technology Group по разработката на подвижния екран. Южнокорейската компания все още не е потвърдила, каква технология на дисплея използва Rollable или каквито и да е подробности за размерите и параметрите му.

Фирмата за първи път започна работа по Rollable като част от експериментите по проект „Explorer“. Компанията използва момента, за да реализира своя смартфон LG Wing. Последният е с въртящ се дизайн и два OLED дисплея.

Конкуренцията

След като LG представи концепцията на новия си модел Rollable потвърди, че ще излезе на пазара тази година. Това е сигурен знак, че ще бъдем свидетели на нова надпревара сред производителите на телефони. Ако масите проявят интерес, всеки ще иска да реализира въпросната подвижна технология на екрана. TCL също демонстрира бъдещи телефонни концепции, а Oppo ни заинтригува с концептуално устройство с разширяващ се OLED дисплей в края на миналата година.

Няма как да знаем, кое устройство ще види бял свят и ще се наложи като успешно. Едно е сигурно – колкото по-сложни стават технологиите, толкова по-голямо предизвикателство поставят пред своите производители. А ние, като доволни потребители ще чакаме да ни поглезят със следващия иновативен модел, който да събере погледите и възхищението на околните или да ни разочарова.