lg-g3-beat-4

LG официално представи G3 Beat. Новият смартфон следва формулата за „мини“ версия на флагман на компанията – G3 Beat запазва името и дизайна на своя по-голям брат G3, но идва с по-скромни характеристики, по-малък размер и, разбира се, на по-достъпна цена.

LG_G3_Beat_500LG G3 Beat има 5-инчов, 720p дисплей, 8MP основна камера и четириядрен Qualcomm Snapdragon 400 процесор, работещ на 1.2 GHz. Устройство разполага с  1 GB рам и 8 GB основна памет, която е разширима с Micro SD карти. G3 Beat има всички комуникационни възможности, които можем да очакваме, като Bluetooth 4.0, Wi-Fi b/g/n, GPS/ Glonass, както и 4G LTE.  Батерията е с капацитет от 2540 mAh, а операционната система е Android 4.4.2 KitKat.

G3 Beat всъщност е името на модела за Южна Корея, където устройството ще бъде налично още от утре. В Европа, Русия и повечето бивши съветски републики, смартфонът ще бъде известен като LG G3 s, където ще пристигне до няколко седмици на все още необявена цена.

Ако съдим по реакциите и коментарите за LG G3, за когото мнозина твърдят, че е най-добрият смартфон за 2014-та до този момент, то нищо чудно  G3 s да се утвърди като новия лидер в средния клас.