Компанията планира да пусне въртящ се телефон през следващата година

LG Electronics се готви да пусне изцяло нов тип смартфон с разширяващ се дисплей. Събитието е планувано за началото на 2021 г. Това е опит да се рестартира бизнеса с мобилни устройства. Наскоро започна производството на прототипа на новите смартфони в завода в Pyeongtaek. Той е разположен 70 километра южно от Сеул. Докато конкурентът му Samsung Electronics прави телефони, които могат да бъдат сгънати наполовина, LG работи за производството на телефон с гъвкав OLED екран, който може да се разгъва чрез превъртане.

Все още няма по – конкретни данни за спецификата на иновативната джаджа. Това е разбираемо предвид факта, че е в процес на разработки. Все пак новият тип телефон обещава да доведе фирмата до печалба преди края на 2021 г. Уникалните устройства може и да спечелят интереса на потребителите, но само времето ще покаже дали наистина ще сбъднат плановете на компанията.

Силна страна

Смартфоните се считат за едно от основните направления на LG. Въпреки това не се пренебрегва фактът, че мобилните устройства, биха могли да бъдат приложими за разработването на нови технологии, като изкуствен интелект.

Отделът за мобилни комуникации на компанията безрезултатно е наблюдавал загубите през последните няколко години и се надява, че сега ще направи печеливш ход в тази област. Вярата им, че мобилният бизнес на LG Electronics ще бъде печеливш до 2021 г. може да не е безпочвена.

Именно за постигането на тази цел корейският гигант разширява своята мобилна гама и непрекъснато ще пуска нови телефони с някои привлекателни фактори, за да убеди потребителите в своята неповторимост.

Представители на индустрията заявиха, че LG разработва разнообразие от нови устройства, оборудвани с иновативен форм фактори. Дали ще получи толкова желаното признание на лидер в мобилния сектор, все още е под въпрос.

Като част от усилията си да направи бизнеса със смартфони печеливш, LG тества различни видове апарати с абсолютно нови екрани. Така може и да се отговори на нарастващото търсене на потребителите за изпълнение на множество задачи на един екран.

Патенти и защита

Според корейската информационна служба за правата на интелектуална собственост LG е регистрирала патент за нов мобилен телефон. Това е устройство оборудвано с гъвкав дисплей, който може да остане отворен под различни ъгли. Компанията е използвала гъвкав OLED панел, създаден от китайския производител на дисплеи BOE.

Създателите на смартфони винаги са длъжни да диверсифицират източниците си на доставки на компоненти. В тази връзка партньорството на LG с BOE е неочаквано, тъй като сестринската му компания LG Display е една от най-мощните по отношение на OLED панелите.

За модела Velvet, който беше пуснат през май е известно, че са използвани сензори за изображения от Samsung. Това беше част от опита за намаляване на разходите. Остава да дочакаме новото технологично произведение и да преценим заслужава ли си похвалите.