4K OLED

След като направи дебюта на първите в света 4K OLED телевизори през 2014 г., LG Electronics (LG) ще представи разширено портфолио от OLED телевизори на международното изложение за потребителска електроника CES® 2015, което започва в Лас Вегас утре. LG OLED телевизорите продължават да бъдат в клас, неподражаем от други компании, предоставяйки изцяло ново зрителско преживяване, вдъхновено от картина с перфектни цветове в черната гама и всички останали цветове. Компанията представя седем различни нови 4K OLED телевизори — гъвкави, извити и плоски модели с размери на дисплея, вариращи от 55 инча (54.6 инча по диагонал), 65 инча (64.5 инча по диагонал) и 77 инча (76.7 инча по диагонал).

ВИЖ ОЩЕ: Какво да очакваме на CES 2015

Всички нови модели 4K OLED телевизори на LG използват патентованата WRGB технология на компанията. Тази пикселна структура добавя един бял под-пиксел, който дава възможност за по-разширени и реалистични цветове. Телевизорите внедряват функции, които позволяват изображенията да се появяват в перфектни цветове и безкрайно съотношение на контраста. Оптимизираната технология на LG True Color регулира стабилността на цветовете независимо от вариациите в осветеността и създава отлично зрителско преживяване с по-естествени, комфортни цветове. С максимално време за реакция от 0,001ms, OLED телевизорите на LG са повече от 1000 пъти по-бързи в сравнение с телевизорите с конвенционален LCD плосък панел. OLED телевизорите на LG гарантират, че дори зрителите, седящи извън оста ще се насладят на изключително качество на картината при широки ъгли на гледане, за разлика от повечето LCD телевизори, които страдат от избледняване на цветовете и по-нисък контраст.

Дизайн философията на LG Art Slim пренася красивия дизайн на LG телевизорите в една нова смела посока с фокус върху създаването на възможно най-тънкия телевизор, който успява да запази и цялостната опростена и минималистична естетика. Прозрачната стойка прави телевизора да изглежда така сякаш телевизора плува във въздуха и максимизира потапящото в картината преживяване, като намалява визуалните струпвания на обекти в близост до екрана. Вниманието към детайла е доведено до педантичност – дори и на задния капак са премахнати крепежните елементи и дупките, за да може покритието да е абсолютно гладко. И докато един извит телевизор прилича на произведение на изкуството, LG успява да предложи и дизайн на плосък телевизор за онези, търсещи опростеност и ненатрапчивост.

Допълвайки неповторимата си картина и дизайн, LG OLED телевизорите за 2015 г. предагат и най-новото при звука с технологии, разработени в партньорство с аудио експерта Harman/Kardon, които гарантират че безупречното качество на картината заслужено се допълва от дълбок и богат звук. 4.2-каналните говорители са с балансирано устройство и са обогатени с LG ULTRA Surround System, за да доставят мощно и същевременно фино аудио изживяване.

Всички 2015 4K OLED телевизори на LG се предлагат с webOS 2.0 – най-новата версия на патентованата платформа за смарт телевизия. WebOS 2.0 на LG предоставя опростено, по-лесно и интуитивно потребителско преживяване с подобрен потребителски интерфейс и множество впечатляващи функции. Платформата пренася опростената и удобна функция на едно ново ниво, като намалява времето за стартиране и позволява на потребителите да оптимизират менюта в лентата за стартиране, което на свой ред улеснява повече от всякога добавянето на любими елементи или изтриването им.

“LG е лидер в иновациите и доставя до потребителите тази отлична телевизионна технология,” каза Ин-кию Лий, старши вицепрезидент и оглавяващ дивизията за телевизори и монитори в LG Electronics Home Entertainment Company. “LG вярва, че това е бъдещата посока за развитие на телевизията и ние ще продължим да разработваме и разширяваме OLED предложенията си докато OLED не стане реална възможност за всички потребители.”

По време на CES 2015 лидерската позиция на LG при OLED телевизорите е утвърдена и от асоциацията за потребителска електроника Consumer Electronics Association с награди за иновации 2015 CES за 77-инчовия гъвкав 4K OLED телевизор на LG (модел 77EG9900), 65-инчовия Floating Art Slim извит 4K OLED телевизор (модел 65EG9600) и 55-инчовия Floating Art Slim плосък 4K OLED телевизор (модел 55EF9500).

Посетителите на CES 2015 са поканени да посетят щанда на LG (Convention Center Лас Вегас, централна зала #8204) от 6-9 януари, за да разгледат внушителната гама от OLED телевизори, включително трите печеливши модела в  наградите CES Innovation Award, както и 77-инчовия Art Slim ИЗВИТ 4K OLED телевизор (модел 77EG9700), 55-инчовия Floating Art Slim ИЗВИТ 4K OLED TV (модел 55EG9600), 65-инчовия Art Slim ПЛОСЪК 4K OLED TV (модел 65EF9800) и 65-инчовия Floating Art Slim ПЛОСЪК 4K OLED телевизор (модел 65EF9500).