immortal 1Immortal e настолна игра, която в момента търси финансиране чрез онлайн платформата Kickstarter. Тя е дело на Дейвид Сенуейса, създател на компанията Game-O-Gami, която доби известна популярност със забавната Goblins Drool, Fairies Rule!”. Настоящото заглавие ще ни пренесе в свят, в който боговете са поставили съдбата си в ръцете на простосмъртните като вас!

Immortal е игра с карти и модуларно табло за двама до четирима играчи, която ще бъде независима от език. Планирани са няколко издания, като първото от тях ще включва скандинавска, древногръцка, японска и индианска митология и богове, които ще можем да управялваме. Основната особеност на играта са разнообразието от модуларни табла, които ще трябва да завземем и контролираме, ако искаме да победим. Всяка от картите в Immortal притежава уникално умение и сила, на базата на които можете да разработите различни стратегии. Освен седемдесетте карти, в Immortal ще намерите над 150 жетона, както и осем части от модуларното табло.

Най-голямата сила на Immortal лежи в нейната възможност за разширяване – ако играта бъде успешно финансирана, Game-O-Gami са предвидили няколко разширения. Едното от тях (египетски и келтски пантеон) дори може да се отключи чрез Kickstarter!

При успешна кампания, Immortal ще излезе през март 2016-та. Ако играта ви се струва интересна и искате да сте сред първите, сдобили се с нея, можете да я подкрепите тук!immortal 2