парфюми

Много хора смятат, че парфюмът определя тяхната енергия, но как да изберете този, който да ви подхожда най-точно? И докато са необходими безброй проби-грешки, за да откриете избраникът, ние отделихме златните правила, които ще ви отведат до него много бързо.

  1. Научете се да разпознавате любимците си сред изобилието от нотки

Бърз урок – връхните нотки са силното ухание, което се носи веднага след впръскване, но те избледняват много скоро, след около 15 минути, давайки път на средните. Те са наситени за няколко часа и след като изчезнат, остават базовите, които се задържат до края на деня. Ако вече сте се насочили към конкретен любим мирис, например кокос, то той трябва да се намира в средните или базови нотки. На https://makeup.bg/categorys/5392/ лесно може да сортирате тоалетните води и да търсите сред различни комбинации от аромати.

комбинации от аромати

  1. Не избирайте в магазина

Всички знаем как ухаят парфюмерийните магазини и именно тази миризма може да ви обърка. След като сте проучили нотките и сте сортирали няколко парфюма, напръскайте тестови лентички с тях и си тръгнете. Така ще придобиете реална представа за аромата навън, комбиниран със свеж въздух, а и ще може да размишлявате на спокойствие няколко дни.

  1. Тествайте по правилния начин

Нанесете върху пулсовите точки – китки, шия, зад ушите и свивките на лактите. Така давате възможност на аромата да се активира от естествената топлина на кожата ви. Впръскването директно върху тялото е важно, тъй като всеки парфюм се разгръща по различен начин, спрямо личната ви диета или хормонални нива. Именно затова един аромат може да се усеща различно върху двама човека и това е причината уханието, което се носи така приятно от приятелката ви, всъщност да няма същия ефект върху вас. Понякога молекулите се свързват идеално, което гарантира също дълготрайност и сила. Златно правило при впръскване е да не търкате кожата. Затоплянето, което предизвиква втриването, преждевременно ще задейства нотките и е силно вероятно да пропуснете деликатното усещане, което харесвате. Оставете ароматът да се разгърне естествено.

Нашият съвет е да не носите парфюм или ароматизирани лосиони, когато посещавате магазин, за да тествате. Така вероятността да смесите миризмите и да сбъркате при избора намалява драстично. 

Важно, разбира се, е да не пренасищате обонянието си с разнообразие от уханните течности. Специалисти отбелязват, че трябва да тествате до 6 аромата.

тестване на аромата

Сподели
Предишна страницаБезплатен абонамент към Уча.се с таблети от VIVACOM
Следваща страницаBMW ще представи X6 в иновативен черен цвят
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.