Най-черният от черните

Най-общо казано любителите на шофирането се делят на два вида: тези, които карат автомобили и тези, които стоят зад волана на BMW. Атрактивни, привлекателни и хищни. Дизайнът ще ви остави без дъх. Шофирането е цяло преживяване. Ето и поредния шедьовър, който се опитва отново да обере овациите по всички параграфи.

Масово в автомобилната индустрия се опитват да се възползват от бързо растящите продажби на SUV. От всеизвестни марки като Ford (който по същество набляга на седаните) до отдавнашни луксозни автомобили като Lamborghini, Bentley, Rolls-Royce и дори Ferrari. Резултатът е по-трудно открояване в тълпата. Липсата на коренна разлика в общия вид, неминуемо води до обезличаване и сливане с масовия изглед по улиците.

Каква е изненадата на BMW?

Това се случва със SUV, който трудно можете да пропуснете. На автомобилния салон във Франкфурт следващия месец BMW ще покаже еднократна версия на предстоящия трето поколение SUV X6. Той е изцяло покрит с боя Vantablack, в който въглеродните наноструктури се използват за създаване на едно от най-мрачните вещества на Земята.

BMW използва услугите на Surrey NanoSystems. Въпросната компания се натъкна на Vantablack преди няколко години, за да покрие един от новите си X6 в по-нова версия на боята, наречена VBX2. Този вариант на Vantablack дава възможност за най-малкото отражение на светлината, като остава „супер черен“, според основателя на Surrey NanoSystems – Бен Дженсън.

Докато Дженсън казва, че би трябвало да се даде възможност на очите и мозъка на човека да обработват задълбочената информация. В тази връзка Vantablack X6 изглежда като двуизмерна буца на всъдеход. Това, оказва се е един от най-добрите начини да изпъкне новата светлинна решетка на BMW.

Как въглеродните нанотехнологии изградиха този причудлив свръхчерен материал

Vantablack X6 вероятно ще предизвика вълнение във Франкфурт. Боята определено е нещо, което трябва да се види. Хюсеин Ал-Атар, дизайнерът на X6, каза в чудесно хореографирано интервю, че това е най-актуалната опция за боя на новия SUV. Тя най-успешно би впечатлила водачите на X6, които са сред най-екстровертните и свободно настроени клиенти.

Дали това е така, няма как да се докаже, но ако BMW продължи с подобни иновации, боята на Vantablack със сигурност ще разграничи неговия SUV от препълнените с конкуренти улици.