домакински технологии

Днес ежедневието ни е доста натоварено, но смарт технологиите са способни да разсеят мрачните облаци и да ни осигурят глътка свеж въздух 

Понякога седмичното пазаруване може да е не само изтощителен, но и стресиращ процес. Ето защо се нуждаете от помощници, а смарт помощниците са сред съвременните постижения, за които наистина трябва да сме благодарни.    

И понеже повечето от нас се движат навсякъде с телефона си, част от тях са достъпни именно чрез него, а други при използването на домашната техника и т.н. Варианти съществуват, а вие просто трябва да се възползвате от тях.     

Онлайн списъци за пазаруване 

Има редица приложения, които ще ви бъдат от полза при съставянето на списъци за пазаруване. Така няма да се налага да помните всичко онова, от което има необходимост в дома ви. Може да се насочите към гъвкави функционалности, за да обменяте данните за планираните покупки и с останалите членове на семейството.

That Shopping List e само една от десетките апликации, които ви предлагат лесен и удобен начин за създаване на бележки с подобна информация. Предимство е и опцията за синхронизиране на списъците с други устройства.

Бърз достъп до актуалните оферти

Безплатният гайд Kimbino може да откриете в Google Play, ако искате лесен и бърз достъп до актуалните оферти в Лидл брошура или рекламните материали на останалите големи вериги. Приложението може да бъде инсталирано и на iOS устройство.

Опитайте да търсите продукти в наличните предложения с конкретна ключова дума – хляб, сирене, бира, памперси… Ще се убедите как за секунди може да намерите всичко, което трябва да си набавите от списъка за пазаруване.   

Умните телевизори

Вече със сигурност сте се убедили, че те имат множество функции и предназначението им не се състои само в това да ни предлагат кино емоции. Те могат да заместят почти напълно компютъра ви и позволяват да сърфирате в интернет, да гледате клипове, да общувате в социалните мрежи и да преглеждате настоящите отстъпки в любимите си магазини.

Просто седнете удобно на дивана вкъщи и набележете седмичните продукти, които ще откриете в брошурите онлайн. И само помислете, че в този момент вие се грижите за зеленото богатство на планетата – пестите от хартия, запознавайки се с офертите в необятното виртуално пространство.      

Добавена реалност 

Технологиите с добавена реалност не се фокусират единствено върху осигуряването на забавления и игри за потребителите. Иновацията тепърва ще навлиза в шопинга и ще ни бъде полезна, когато избираме облекло, обзавеждане или дори хранителни стоки в познатите ни и популярни брандове.

Анализатори, които следят тенденциите в търговията, считат че AR приложенията са следващата нова революция в пазаруването в интернет, която не след дълго ще намери място и в реалните физически обекти.    

Деливъри автомобилите

Малките смарт автомобили, които доставят стоки до дома или офиса. Днес те са навсякъде в чужбина.

Макар все още да не са навлезли активно в България, вече са факт велосипедистите, които правят разнос на готова храна, както и мотопедите, с които се спестяват ценни минути в трафика и не се замърсява прекалено околната среда. 

Дигитализирани плащания

Безконтактните плащания, гарантирани от NFC технологията, изместват постепенно и почти неусетно реалния портфейл, който се превръща в дигитален. Смартфоните, таблетите и устройствата, оборудвани с този вид комуникация, могат да обменят данни по между си и да ни облекчат в магазина при плащане на суми.

NFC действа в малък периметър и се отличава със сериозно предимство по отношение на сигурността при идентификацията.

И по всичко личи, че това е само началото – не след дълго ще можем да боравим само с телефона си вместо с карта за пътуване в градския автобус, да поръчваме пица за секунди и да сканираме чип пред паметник на историческа личност, за да получим изненадващо обаждане с интересни данни.

Бъдещето изглежда обещаващо, а потенциалните приложения на NFC са многобройни.

Ето така технологиите влияят на всеки аспект от нашия живот, трансформирайки довчерашните ни навици, включително и тези, които сме установили за себе си при пазаруване. Умните приложения стават все по-усъвършенствани, а най-ценното е, че те успяват да ни спестят време и да ни осигурят приятни емоции в компанията на близките, предоставяйки ни всички необходими удобства.