Jolla Tablet

Jolla Tablet е новият амбициозен проект на финландската компания, който обещава да предложи на клиентите най-добрия таблет за мултитаскинг. Едва година, след като компанията представи своя смартфон, желанието на екипа да направи нещо още по-интересно и иновативно се увеличи. За този период екипът на Jolla определено не спа, а направи няколко ъпдейта, по-конкретно 9, и изчисти около 13 000 бъга в своята операционна система Sailfish OS.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W

Ако сте гледали видеото ни за Nokia N1, значи сте наясно с параметрите на този таблет. Е, Jolla Tablet не е много по-различен от него. И тук имаме 7.9-инчов дисплей с 2,048 x 1,536 резолюция, четириядрен Intel процесор, 2GB RAM и 32GB вътрешна памет. И този таблет ще е от ниския клас и ще работи с Android приложения. Това, което ще го отличава най-много от всички останали е именно способноста да изпитате удоволствието от един истински мултитаскинг. Snap view на Windows и Multi Window при Samsung са точно това в момента, но Jolla ще вдигнат летвата още по-високо. Според тях това е едно от най-важните и използвани неща в един съвременен таблет или смартфон и фокусът им е там.

На този етап компанията се е обърнала към Indiegogo за помощ за Tablet, като обявената цена е 189 долара за първите 1000 бройки и 199 долара за следващите 1000. Крайната сума, която е необходима, за да може да се реализира този проект е 380 000 долара. Компанията иска най-вече да привлече повече ентусиасти и потребители, които да помагат още в начален етап. Ако всичко върви по план, Jolla Tablet може да види бял свят през второто тримесечие на 2015 година.

 

 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НОВОТО НИ ВИДЕО