Кратък поглед върху няколко функции, които може да сте пропуснали
Последни отзиви за iPhone 11, 11 Pro и Pro Max

Новите дългоочаквани модели на емблематичната марка се сдобиха с похвали за всичко – от впечатляващите камери до подобрения в живота на батерията. Сега, когато телефоните вече са на пазара, имаме още подробности за хардуера им. Ето че откриваме някои по-малко известни подробности за всяка версия на iPhone 11.

Новият U1 чип има голям потенциал

Едно от най-важните вътрешни допълнения към новите iPhone 11 и 11 Pro е нещо, което Apple изобщо не рекламира по време на основното си представяне през септември: U1 чипа. Всички нови нови модели го имат.

Този чип захранва ултра широколентова технология. Казано по-просто, тя може да определи местоположението на елементи като телефон или проследяващ маркер. Може дори да се използва за отключване на колата ви. Чрез измерване времето на пътуване, което отнемат кратките радио импулси между устройствата, може да определи точните места на някои от изгубените ви вещи.

Няколко седмици преди събитието през септември се носеха слухове, че Apple работи върху проследяващите маркери, конкурирайки се с Tile. С U1 чипа, може би бихте могли да намерите предмет в къщата си.

Засега има само един случай за официално използване на U1 чипа. Подобрената точност на AirDrop в iOS 13 е впечатляваща. Когато използвате функцията, може да отнеме известно време, за да намерите човека, към когото се опитвате да се прехвърлите, особено ако има много други потребители наоколо. С U1 чипа ще можете да насочите един iPhone към друг, за да приоритизирате прехвърлянето.

Тази технология има много потенциал. Например, ако вървите към колата си, тя може да разпознае телефона ви и да се отключи. Или вашият лаптоп може да се събуди от сън, когато влезете в стаята.

Стъкло Corning по поръчка за iPhone 11

Всяка година по време на основното събитие на Apple, компанията казва, че стъклото му е най-трудното за направа в смартфона.

Тази седмица разбрахме повече подробности за това, какъв вид е използван за 11 и 11 Pro. То е изработено по поръчка на Corning, компанията зад Gorilla Glass. Въпреки че това не е огромна изненада, като се има предвид, че Corning доставя стъклото за всеки iPhone от 2007 г. насам, Apple направи втората си инвестиция за бъдещото развитие на стъклото на iPhone, Apple Watch и iPad.

Gorilla Glass 6 е най-новата версия на твърдото стъкло на Corning, което се използва и на други водещи телефони тази година. Такива са Galaxy Note 10 Plus. Според спецификациите на компанията, Gorilla Glass 6 може да оцелее от 15 стъпки височина.

Ръководителят на бизнеса с Gorilla Glass на Corning отказа да даде подробности относно здравината на стъклото, използвано в новия iPhone. Но без колебание заяви, че изработката е специфична за Apple.

Интригуващо подобрена камера

Разработчикът на Halide, разкри някои подробности за камерата на iPhone 11. Всички телефони имат 12-мегапикселови сензори, с ултра широк 13 mm f / 2.4 и редовен широк 26 mm f / 1.8, докато Pro и Pro Max добавят 2x телефото при 52 mm f / 2.

Широките теле-фотокамери са по-чувствителни към светлината от миналогодишния iPhone XS, с по-висок максимален ISO. Това определено би помогнало за новия нощен режим, който обединява множество снимки, за получаване на по-чиста и ярка картина.

Подобренията включват много по-бързо минимално време на експозиция от 1/125 000 за секунда. Все още не знаем дали потребителите ще имат достъп до тази бърза скорост. Може би тя ще се използва за един от многото трикове за компютърна фотография (като Нощен режим или Deep Fusion).

Истинските резултати ще дойдат, след като имаме повече време да тестваме функциите на камерата на iPhone 11 и 11 Pro и да ги сравним с резултати от други телефони. Очакванията са за отличаваща се компютърна фотография, като предстоящия Pixel 4.

Безжично зареждане

Apple не спомена нищо за обратното безжично зареждане (което може да ви позволи да зареждате например вашите AirPods на гърба на iPhone). Спекулира се, че тази функция е налична в телефона и само чака да бъде активирана, чрез актуализация на софтуера.