Apple-iPhone-ios8-960

Apple пусна iOS 8.0.2 – нова версия на мобилната си операционна система, която трябва да отстрани сериозните проблеми, които iOS 8.0.1 предизвика.

Предпоследния ъпдейт  на iOS – 8.0.1 бе чакан с нетърпение от много от притежателите на устройства с версия 8 на операционната система на Apple. Софтуера трябваше да отстрани редица бъгове и включваше много полезни поправки, като например за приложението HealthKit. Неочаквано за всички обаче, новия софтуер предизвика големи проблеми при iPhone 6 и iPhone 6 Plus. След ъпдейта, смартфоните започнаха да губят връзка с мрежата, а TouchID сензорът спря да работи.

Apple реагира сравнително бързо, като изтегли злополучния софтуер и предложи метод за връщане към iOS 8.0. Преди броени часове, компанията пусна и iOS 8.0.2, който отстранява гореспоменатите проблеми и разбира се носи подобренията, които бяха обещани с 8.0.1.

За сега не ясно, какво точно се обърка с предпоследния ъпдейт, а Apple най-вероятно няма и да разкрие това. Според вътрешен източник около 40 000 потребители са свалили ъпдейта в първия час след пускането му и преди Apple да успее да го изтегли. На фона на милионите iPhone 6 и iPhone 6 Plus тази цифра не е огромна, но такава грешка е много нетипична за компанията и със сигурност ще се отрази неблагоприятно на Apple. Все пак поздравления Тим Кук и компания, които успяха да се справят с проблема сравнително бързо.