smartphone-apps приложения

iOS и Android приложения на компании като Walmart, ESPN, Slack и SoundCloud са уязвими на хак за разбиване на пароли, съобщават от AppBugs. Фирмата за сигурност е открила, че десетки популярни предложения в онлайн магазините могат да бъдат обект на атака, защото позволяват неограничен брой опити за влизане в тях.

Това отваря възможност за хакерите да познаят паролите на потребителите и да си осигурят достъп до техните акаунти. За сравнение, най-сигурните приложения ще ви накарат да промените паролата си, ако не я въведете правилно, или ще ви блокират достъпа до тях, след като няколко пъти я въведете грешно.

AppBugs са тествали 100 популярни приложения, поддържащи уеб акаунти защитени с парола, като са се ограничили до свалените поне 1 милион пъти. От тях 53 са се оказали уязвими. Фирмата е дала на разработчиците 30-дневен срок, в който да поправят дупките в сигурността.

Публикувани и са част от имената, като сред тях са Songza, Pocket, Wunderlist, iHeartRadio, WatchESPN, Expedia, Dictionary, CNN, Domino’s Pizza USA, Zillow, AutoCAD 360, Slack, SoundCloud, Kobo и Walmart. От този списък само при Dictionary Wunderlist и Pocket този проблем вече е оправен. На 30 юли ще станат ясни и останалите приложения.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS