Interstellar IMAX филм

Миналия месец станахме свидетели на нещо огромно. Играта на Матю МакКонахи и режисьорския талант на Кристофър Нолан направиха „поредния научно-фантастичен филм“ „Интерстелар“ (Interstellar) приключение на годината, ако не и за последните 10 години. Очевидно това се отбелязва и от печалбите на продукцията, които са неимоверно високи.

ВИЖ ОЩЕ: 10 ТРЕЙЛЪРА, КОИТО ДА ГЛЕДАТЕ ТОЗИ МЕСЕЦ

Само три филма в историята на IMAX прожекциите са докарали приходи от над 100 милиона долара. Това са „Аватар“ (Avatar), „Черният рицар: Възраждане“ (The Dark Knight Rises) и „Гравитация“ (Gravity). Е, към това трио сега се присъединява и епосът в три действия „Интерстелар“. Това стана за периода от дебюта в избрани щатски IMAX кино салони на 5 ноември, до неделя, когато официално прожектирането на филма приключи, поне на някои места. Сега главната роля на IMAX ще заеме „Хобит: Битката на петте армии“ (The Hobbit: The Battle of the Five Armies).

Ако сумата не ви се вижда кой знае колко голяма, пак ще повторя – става въпрос само за IMAX прожекции. От всички прожекции на филма във всички кино салони по света (дигитални и тем подобни), „Интерстелар“ спечели над 621 милиона долара. Това как ви звучи?