Снимка: John P. Johnson / HBO

Римейкът на scif-i класиката от 1973 година „Westworld“ вече се снима и скоро ще я видим на малкия екран по HBO. Става въпрос за сериал, разбира се, и ще ви бъде интересно да научите кой е замесен и какво да очаквате от премиерата през 2015 година.

ВИЖ ОЩЕ: ИЗВЕСТЕН Е РЕЖИСЬОРЪТ НА „STAR TREK 3“

На ексклузивната снимка от HBO по-горе виждате Ингрид Болсьо Бердал – една от актрисите, които ще вземат участие в продукцията. Според източници, между които IMDb страницата на сериала и самият режисьор, можем да очакваме още Антъни Хопкинс, който ще влезне в ролята на управителя на футуристичния увеселителен парк. Освен него, друг голям актьор е и Ед Харис, който пък от своя страна изглежда ще бъде роботът-убиец Gunslinger (или подобен на него образ), който в оригинала от 1973 година бе изигран от Юл Бринър („Десетте Божи заповеди“, 1956 и „Великолепната седморка“, 1960).

Сериалът ще покаже едно близко бъдеще, в което мястото за забавление на хората е някаква смесица между Лас Вегас, Дисниленд и Дивия запад. По думите на режисьора Джонатан Нолан, „Каквото става в Westworld, си остава в Westworld.“ Точно така, режисьор на продукцията е братът на Кристофър Нолан, Джонатан. Заедно със съпругата си Лиса Джой той пише сценария за сериала. Не се знае обаче дали Нолан ще режисира всички серии или само някои от тях, както е популярно при повечето сериали. Това, което ни казва Джонатан обаче е:

„Това, което можем да ви кажем е, че смятаме да направим най-амбициозният, подмолен и странен [fucked-up, бележка превод] сериал. Нещата, които не ви дават да заспите вечер, всичко това, което ви притеснява – точно за това ще е шоуто.“

Първия „Westworld“ филм е по идея и режисура на Майкъл Крайтън, който познавате като сценарист на „Спешно отделение“ (ER, като сериалът е и по негова идея) и писател на романите „Джурасик парк“ (Jurassic Park, екранизиран) и „Щамът Андромеда“ (The Andromeda Strain, също екранизиран за първи път през 1971, а след това през 2008).

Все още няма дата за премиерния епизод на сериала, но ще следим новините около това обещаващо sci-fi приключение.