Платформата повежда с лекота, докато трафикът на Twitter намалява

Новото приложение Threads на Instagram вече надхвърли 100 милиона потребители. Това означава, че достига крайъгълния камък драматично по-бързо дори от ChatGPT. Чатботът на OpenAI премина тази цел след два месеца, но Threads, който стартира току-що, постигна шеметните резултати само в рамките на няколко дни.

Броят на абонатите може да бъде поверен в приложението Instagram. То проследява размера на потребителската база на Threads.

Незабавен успех

Новостите се превърнаха в хит почти веднага след тяхното стартиране. Само през първите два часа на своята реализация, приложението достигна 2 милиона потребители и стабилно се изкачи до 70 милиона. Резултатите са далеч над очакванията на създателите, според изпълнителният директор Марк Зукърбърг.

Всички са впечатлени, че за постигането на тази цел са били необходими само около пет дни. Потребителите не само се регистрират, те също така публикуват. Приложението може да се похвали с повече от 95 милиона публикации и 190 милиона харесвания, споделени от абонатите.

Първи стъпки

Въпреки това, Threads все още е в начален стадий. Нужно е малко повече време, за да видим дали ще остане в полето интереси на хората, както някога е успял Twitter. Всичко ново лесно печели интереса на отегчената публика, но само стойностните продукти успяват да го задържат.

Ера на социализиране

За никого не е тайна, че живеем в ера, в която социалните медии са превзели тотално живота на мнозина. Възрастови очертания реално не съществуват, защото успешно можем да наблюдаваме подрастващи наред с техните баби да следват неотлъчно публикациите в телефоните си. Всъщност това е и целта на подобни приложния.

Създателите нямат конкретно за цел да заменят Twitter. По тази причина компанията няма да насърчава активно политиката и тежките новини в платформата, но в крайна сметка това може да се окаже мястото, което хората посещават за провеждане на разговор. Както вече стана дума, въпреки вълнението относно шеметните резултати няма как да знаем дали позицията ще се задържи във времето.

Въпреки че числата не са пряко сравними, към миналия ноември Twitter е разполагал с около 260 милиона монетизирани ежедневни активни потребители. Но някои от външните данни сочат, че трафикът на Twitter е в низходяща тенденция през последните месеци, като главният изпълнителен директор Матю Принс откровено призна за намаляването му.

Сподели
Предишна страницаНовият смартфон Nokia G42 5G вече е във Vivacom
Следваща страницаYettel пуска телевизия без обвързване
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.