Instagram / Justin Sullivan/Getty Images

Instagram започна да запазва качените снимки в резолюция от 1080 x 1080 пиксела. Това бе разкрито в изходния код на приложението, потвърждавайки че снимките не са преоразмерени от 640 на 1080 пиксела. Една от вероятните причини за промяната е увеличаващият се брой на потребители с устройства, които имат висока резолюция на екрана. 1080 пиксела е стандартна за тях, а снимка с по-ниската резолюция видимо изглежда с лошо качество, макар и направена с добра камера.

Не е ясно кога Instagram смята да въведе новата резолюция като стандартна за споделяне, но е много вероятно да го видим официално с някое по-голямо обновление на приложението. Публикувани са инструкции за потребителите на уеб браузъра Chrome, позволявайки да видим качените снимки в профилите в по-високата резолюция. Това се отнася само за тези снимки, които са качени скоро. Не се знае от коя дата е въведена промяната, но е много вероятно да можете да разгледите новите си снимки в HD резолюция, ако сте активен потребител.

Навигирайте към снимката, която искате да прегледате в Instagram, и изберете View –>  Developer  –> View Source от менюто. С клавишната комбинация от CTRL + F (CMD + F при Mac) намерете името на снимката с разширение .jpg. Връзката в кода ще ви отведе до изображението с голяма резолюция.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS