В интервю за Financial Times вчера, главният изпълнителен директор на Instagram Кевин Систром потвърди, че социалната мрежа ще получи функционалност за стриймване на видеа на живо. Слух за подобна възможност се разпространи по-рано през годината, когато от руски сайт споделиха скрийншоти, показващи това.

По думите на Систром, „Вълнуващо е за нас да пуснем живо стриймване на видеа. Ако искам да затвърдя връзката си с някой, когото обичам, възможността те да споделят с мен видео на живо би било невероятен начин аз да съм по-близо до този човек.“

В интервюто няма по-подробна информация за това кога можем да очакваме функционалността да бъде пусната официално, нито как точно ще работи. Ясно е обаче следното – видеата на живо ще се виждат в най-горната лента на Instagram, заедно със „Stories“. За да бъдат по-лесно различими, те ще бъдат оградени и в различен цвят.

Изглежда напоследък много социални мрежи и приложения включиха живи предавания в своите възможности, като Facebook е само една от тях. За това и изглежда логично Instagram, които са собственост на Facebook, също да имат подобна функционалност. Остава тя да бъде пусната, за да можем да я пробваме.