Едно обикновено решение с неочаквано добри резултати

Новият обектив на L-серията е първият RF обектив на Canon, който се отличава със синя спектрометрична рефракционна оптика. С нейна помощ се постига значително намаляване на хроматичната аберация.

НОВИНИ

Canon USA е лидер в цифровите решения за изображения. Компанията продължава разработките си на фотографски обективи с фокусно разстояние за EOS R Full-Frame безжична камера.

Наскоро беше представен стандартният обектив RF 85mm F1.2 L USM. Петият в RF семейството, RF 85mm обективът е още едно жизненоважно средство за фотографи, които използват EOS R или EOS RP камери. Нововъведенията са перфектни за тези, снимащи портретна фотография.

Оптиката е основен приоритет при разработването на EOS R Camera System и RF монтажа на придружаващите лещи. Canon е ентусиазиран да сподели развитието на обектива RF, започвайки с RF 85mm F1.2 L USM. Този продукт е представен като най-обикновен обектив за работна конзола за портретни фотографи от всички нива на квалификация.

Най-уникалната характеристика на обектива RF 85mm F1.2 L USM е собствената оптична технология на Canon, Blue Spectrum Refractive (BR) оптика. Тя помага да се намалят значително хроматичните аберации, които могат да възникнат при обективи с голяма бленда.

BR оптичният елемент, въведен първоначално в EF 35mm f / 1.4L II USM, се вмъква в обектива и пречупва синята светлина между вдлъбнатите и изпъкналите лещи. Това дава възможност за сближаване на цялата дължина на вълната на светлината с една точка, което води до по-високо качество на изображението от центъра до краищата му.

Новият обектив е с ярка f / 1.2 бленда, която, заедно с фокусното разстояние от 85 мм, са предпоставка за идеални портретни фотографии. 85 мм често е предпочитаното фокусно разстояние, избрано от фотографите при снимане на портрети, тъй като осигурява подходяща дълбочина и перспектива на обекта спрямо фона. Така могат да се заснемат висококачествени изображения.

Фокусното разстояние позволява на фотографа да поддържа оптимално разстояние до обекта, за силна комуникация, докато същевременно не е прекалено близо.

ФУНКЦИИ НА Canon RF 85mm F1.2 L USM:

• Персонализиран контролен пръстен, който позволява на фотографите да регулират компенсацията на експозицията, скоростта на затвора, блендата или ISO

• Прахоустойчива и устойчива на атмосферни влияния

• Един асферичен и един UD обектив, заедно с BR оптика помагат за намаляване на хроматичната аберация

• Минимално фокусно разстояние от 2.79 фута / 0.85 метра

• 12-пинова комуникационна система

• Покритие на въздушната сфера (ASC) помага за свеждане до минимум на отблясъците и ореола на обектива

ЦЕНИ

Canon 85 mm F1.2 L USM обектив е планиран да бъде на разположение през юни 2019 г. Приблизителната цена на дребно се очаква да стартира от $ 2699.

За Canon

Canon USA е посветена на философията на Kyosei за социална и екологична отговорност.

Тя е водещ доставчик на потребителски, бизнес и индустриални решения за цифрови изображения в САЩ и пазарите на Латинска Америка и Карибите. С около 36 млрд. долара глобални приходи, компанията-майка, Canon Inc. (NYSE: CAJ), се нарежда на трето място в патентите на САЩ, издадени през 2018 и е една от най-забележителните компании на списание Fortune през 2018 г.