Поглеждайки отдалеч новият флагман на HTC One M9 прилича доста на миналогодишния водач от компанията. Дизайнът е меко казано подобен, и двата телефона са направени от цяло парче алуминий и т. н. Но какво значи това,  нарочно ли е и защо HTC не се срамува да го покаже, ни беше обяснено от Клод Зелуегър, директор дизайн в HTC.

Виж още: Ревю на Apple iPad mini 3

Зелуегър даде ексклузивно интервю пред The Verge, в което обясни че сходният дизайн на флагманите на компанията има за цел да наложи запазена марка на HTC. Идеята е да може да познаете отдалеч, че телефонът, който ваш близък държи в ръце, е от серията One. Чак след като се приближите обаче, ще можете да видите кой точно One гледате.

Беше ни обяснено още, че здравината е от първостепенна важност за дизайнерите (и за самия Зелуегър, тъй като многократно е изпускал телефона си). Точно затова всички телефони от серията One са направени от цяло парче метал – в случая алуминий. Само че това е една от най-трудните части от цялото конструиране на смартфона. За One M8 HTC са използвали анодизираща технология, която е отнемала по 150 минути на устройство. При новия One M9 анодизацията е двойна, което сочи и към 300 минути обработка на всяко едно устройство.

Коментирайки камерата и защо този път тя изпъква от задната страна на смартфона, Зелуегър обяснява, че това се налага поради компонентите на самата камера. Компанията иска да даде на ползвателя най-доброто, а за най-доброто са необходими повече и по-големи компоненти в лещата. Камерата се подава не само заради това, че не се събира изцяло в корпуса на телефона, а и също да помага за по-голяма здравина и устойчивост на изпускане. Зелуегър обаче подчертава, че това не би трябвало да е проблем и според него дори придава изтънченост на дизайна на устройството.

Вижте цялото видео от The Verge. Какво обаче мислите вие за HTC One M9? Сега, след като от премиерата му минаха няколко дни, със сигурност имате едно добре смляно мнение за него. Споделете го с нас в секцията с коментари.