M9

HTC Hima, или бъдещият HTC One (M9), днес е център на вниманието на всички, защото имаме не една, а две новини около бъдещия флагман на тайванците. Първо и вероятно по-интересното е, че се появиха данни от AnTuTu, които разкриват детайли около новия флагман. Както знаете, AnTuTu е признат бенчмарк, но нищо чудно това да е и дело на някой фотошоп ентусиаст.

ВИЖ ОЩЕ: УСЛУГАТА GMAIL Е НАПЪЛНО БЛОКИРАНА В КИТАЙ

Както и да е, според снимката, телефонът идва с 5-инчов дисплей, който ще предлага Full HD резолюция. Дотук добре, само където нямаме 2K резолюция, което очевидно бе цел на повечето компании през тази година. От друга страна това е плюс, защото няма да се увеличава консумацията на енергия. Под капака имаме Snapdragon 810 чипсет с 64-битова  архитектура на осемядрения процесор, а Adreno 430 ще отговаря за графиките. 3GB ще е оперативната памет, но всичко това не е особено голяма изненада, а просто логичното решение на тайванците.

Изненадата е в камерата и по-точно в двете камери. От 4МР HTC скача на 20.7МР за основната камера и 13МР за предната, което е невероятно. Дали това ще е краят на UltraPixel камерите ще разберем скоро, но определено е нещо интересно за HTC феновете.

Втората новина около HTC Hima идва от един рендър. Споредн Twitter акаунта, който пусна снимката, новото творение на HTC може да бъде представено още на CES другия месец. Това малко противоречи на останалите слухове, които пълзят в мрежата, твърдящи, че може да го видим доста по-късно във времето. HTC не се славят като „бързаци“ по отношение на представяне на нови продукти, а още по-малко по доставяне, но през 2015 може и да покажат, че са си научили урока.