One M9
Снимка: YouTube / HTC

HTC току-що представи най-новия си флагман One M9 на Световния мобилен конгрес в Барселона. На сцената застанаха главният изпълнителен директор Питър Чоу и Дрю Бамфорд – директорът в отдел дизайн. Двамата заедно поговориха за бъдещето на HTC и, както те сами се изразиха, бъдещето на технологиите като цяло. Преди това обаче, специален рекламен клип с гласа на Робърт Дауни-младши послужи за начало на събитието под наслов Utopia in progress.

ВИЖ ОЩЕ: Ревю на Apple iPad mini 3

Нека обаче се придържаме към най-новия смартфон. Както много от вас знаят, компанията държи на стил и сигурност, и з това One M9 отново е изработен от алуминий. Задната част е красиво полирана, а страничната рамка е в забележим златист цвят.

От характеристиките можете да очаквате Full HD 5-инчов 1080p LCD дисплей, 64-битовият 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 810  процесор и 20-мегапикселова задна камера, включваща последната BSI технология. HTC обещава толкова дълбоки детайли при снимките, че ще се зачудите дали не са снимани с DSLR фотоапарат. Това ще покаже ревюто, което ще ви подготвим, когато му дойде времето.

Към спецификациите на новия флагман влизат още 3GB RAM, 2840mAh батерия, 32GB вградена памет (от които ще получите около 21GB за използване), като в допълнения има опция и за microsSD карти. Една от основните промени е предната камера, която вече е 4-мегапикселова UltraPixel.

Cнимка: YouTube / HTC

Софтуерът също е обещаващ – HTC One M9 идва с последната версия потребителски интерфейс Sense 7. Както Бамфорд обясни, той е умен – ще ви показва подходящи ресторанти, ако сте на непознато място, ще имате възможност да промените изцяло дизайна на заглавния екран по начин, който ви е удобен. Само чрез снимка на нещо красиво,  например някоя дреха, Sense 7 ще избира подходящи цветове, за да постави подходящ уолпейпър и цветова гама на иконите.

Галерията за снимки също е подобрена – ако изгубите някоя снимка из всичките си профили в социалните мрежи, можете да я потърсите там. Gallery ще обедини всички снимки от профилите ви, а функцията Image Match има възможността по снимка на дадено лице да ви покаже всички други негови снимки и да ги комбинира в един албум.

Освен всичко това, от HTC са работили заедно с Dolby Digital, за да предоставят още по-кристален звук от предните стерео говорители на One M9. Тук те вече те префлагат 5.1-канален съраунд звук със запазената марка Boomsound на компанията. Показан беше и ново поколение HTC Dot View калъф с малко по-нови и приятни възможности, като играене на игри или „рисуване“ на съобщения по екрана.

Смартфонът ще бъде наличен в няколко цвята – сребристо със златисто, розово, сребристо и тъмно сиво.

Вижте нашето обзорно видео за One M9

Снимка: YouTube / HTC
Снимка: YouTube / HTC