Днес беше представен официално най-новият модел от портфолиото на тайванската компания HTC – DROID DNA. От няколко месеца в мрежата се носят слухове за това устройство, но вече знаем всички спецификации, които включват супермощен хардуер, уникален дисплей с невиждана досега пикселна гъстота, Beats Audio и още.

Смартфонът е с 5-инчов Super LCD 3 дисплей с резолюция от 1920 x 1080 пиксела (440 ppi) и пристига директно с най-новата версия на Android – 4.1 Jelly Bean. Процесорът е с четириядрен Snapdragon S4 Pro с тактова честота от 1.5 GHz, подкрепен от 2 GB RAM памет. Другите спецификации включват LTE поддръжка, два усилвателя – за говорителя и за слушалките, 16 GB вградена памет, потребителски интерфейс HTC Sense 4+, 2.1-мегапикселова предна и 8-мегапикселова задна камера. Устройството поддръжа и технологията за безжично зареждане, достъпна в американската версия на HTC 8X. Новината при камерата е Sightseeing mode – режим за снимки при разглеждане на забележителности.

Ето и лошата новина – телефонът ще се предлага ексклузивно за американския оператор Verizon на цена от 199 долара с двугодишен договор.

Със сигурност ще видим и версия на смартфона на европейския пазар (но няма да носи същото име), като все още не е ясно кога точно ще се случи това.

Вижте и промо видеото на устройството:

Коментирайте тази публикация в нашия ФОРУМ