HTC-Desire-320-gets-unveiled-4

HTC отбеляза ръст в продажбите за първи път от повече от три години. Тази добра новина се дължи на факта, че тайванската компания започната да предлага много устройства от среден клас в развиващите се пазари, като Индия, което увеличи продажбите до 1.5 милиарда щатски долара за четвъртото тримесечие на 2014 г., което е първи скок от третото тримесечеие на 2011 г.

ВИЖ ОЩЕ: HTC ПРЕДСТАВИ DESIRE 826, ПЪРВИЯ СМАРТФОН ОТ СЕРИЯТА С LOLLIPOP, НА CES 2015

През последните години HTC се бори да запази своя дял на пазара за смартфони с постоянно отчитане на спад в продажбите, а също така тя се сблъска и с напускане на много кадри, които виждаха лошо бъдеще за компанията. Тайванците многократно променяха своята стратегия, за да увеличат приходите, като залагаха ту на устройства от висок клас, ту на такива от среден и нисък. По всичко изглежда, че последните са успели да привлекат най-много потребители и успяват да намерят своето място между останалите продукти на пазара – iPhone 6, разнообразните предложения на Samsung и евтините модели на китайските производители, като Xiaomi.

За това тримесечие има увеличение и в оперативната печалба от 5.62 милиона долара, но анализаторите очакват загуби от 950 000 долара, пише Bloomberg. Този обрат не означава, че тайванците са успели да изплуват на повърхността, но показва едно по-светло бъдеще за тях.