Днес световният лидер в иновациите и дизайна HTC обявява нова ера и изцяло нова посока, в която ще развива своя бизнес. Компанията представя серия от революционни решения за любителите на фотографията. HTC ще промени лика на мобилната фотография с пускането на забележителната компактна камера RE, изцяло новия HTC Desire EYE и софтуер за подобряване на изображенията HTC EYE Experience и платформата за споделяне на видеопроизведения.Zoe.

„Днес HTC отново променя начина, по който хората гледат на технологиите”, казва Питър Чоу, главен изпълнителен директор на HTC. „През 1997 г. позволихме на хората да оставят лаптопите си у дома, благодарение на мощния, джобен смартфон. Днес правим подобна крачка напред. HTC преосмисля начина, по който гледаме на фотографията, чрез съчетаването на невероятен хардуер и несравнимо добър софтуер. Изкарваме ви от позицията иззад обектива и ви поставяме там, където трябва да бъдете – в центъра на действията.”

Забележителна компактна камера RE

Излезте от иззад обектива на камерата и преживейте всеки момент от живота с най-новото въведение във фотографията от HTC – камерата RE. Хит в категорията “насочи и снимай”, RE е компактна камера за лесно заснемане.Тя ви дава възможност да изживеете пълноценно момента чрез заснемането на видеоклип или снимка, без спънки по пътя.

Освен зашеметяващ и уникален цилиндричен дизайн, създаден да пасва удобно в дланта ви, камерата RE разполага със сензор, който мигновено я активира при  хващане. Така се елиминира нуждата от бутон за включване. Само с едно натискане на бутона правите снимка, а при по-продължително задържане – и видеоклипове. Така не губите време в смяна на различните режими.

RE позволява заснемането на кадри по начин, който не сте виждали преди това. Камерата разполага с висока, 16-мегапикселова резолюция, CMOS сензор, Full HD (1080p) видео, 146-градусов широкоъгълен обектив и функции за забавен каданс и таймлапс. Приложението RE може да се използва като мобилен обектив в реално време, който позволява едновременно заснемането на перфектната снимка и гледане на живо директно върху екрана на вашето мобилно устройство или преглеждане на галерия снимки и видеоклипове, заснети с камерата. Приключенията на живота нямат край и вече не се налага да се тревожите за свободно пространство за съхранение на файловете, тъй като RE автоматично архивира всичко във вашия смартфон или облачна услуга. Скоро RE ще предлага видео излъчване в реално време в YouTube. Така можете едновременно да изживеете момента и да излъчвате съдържание в мрежата за споделяне. Приложението ще бъде достъпно за Android и iOS1.

HTC Desire EYE: Най-доброто селфи

Продължавайки с традиционните за HTC революционни решения при смартфоните,  компанията обявява нов хитов модел от семейството Desire: HTC Desire EYE. С една от най-добрите предни камери на пазара и софтуер, който ви поставя пред обектива в най-добрата ви форма, HTC Desire EYE заснема както големите, ката и малките неща от живота в перфектно качество. Разполагайки с 13-мегапикселови предна и задна камери за високо-детайлни снимки, които можете да увеличавате, изрязвате и принтирате без притеснение, HTC Desire EYE е напълно оборудван за любителите на фотографията. С помощта на BSI сензорите можете да правите ясни снимки дори при ниска осветеност, а интелигентната двойна LED светкавица и на двете камери предлага естествени цветове, дори при липсата на околна светлина.

Три специални микрофона извеждат знаковото за HTC качество на звука на още по-високо ниво и предлагат кристална яснота при разговори или видео повиквания, независимо какво се случва около вас. Комбинацията от HTC BoomSoundи зашеметяващия 5.2” Full HD дисплей превръща HTC Desire EYE във върховно мултимедийно устройство и идеалния начин за разглеждане на снимки и видео клипове.

Яркият, двуцветен дизайн на водоустойчивия смартфон2 е не само стилен, но и гарантира възможно най-лесното заснемане на добри снимки с отделен бутон с две степени – за фокусиране и заснемане. Така снимането, дори само с една ръка, става мигновено.

Телефонът разполага с новия софтуер EYE Experience, Zoe, процесор Qualcomm® Snapdragon 801 и високоскоростен 4G интернет. Редактирането и споделянето на любимите ви снимки става гладко и без усилие, където и да се намирате.

HTC EYE Experience: Създаден за вас

Не всичко опира до хардуерни възможности. HTC EYE Experience извежда софтуера за снимане в мобилните устройства в нова категория с уникални опции, които гарантират най-добрите снимки.

HTC EYE Experience задава нов стандарт при качеството на видео и конферентните разговори. Апликацията следи вашето лице и го държи в кадър през цялото време. Поддържането на връзка означава много повече от провеждането на разговор с определен човек. До четири души, които се намират в  една стая могат да разговарят удобно, като всяко лице е „изрязано” и позиционирано на екрана за максимална яснота. Наслаждавайте се на свободата и гъвкавостта на услуги като Skype без да се притеснявате от това къде точно се намирате, тъй като камерата ще ви следва навсякъде. Ако искате да споделяте информация, дори когато сте на път, за първи път опцията за споделяне на екрана предлага функциите, налични в настолен компютър и във вашия смартфон видео чат.

HTC EYE Experience отваря нов свят от креативни възможности, благодарение на новата функция Split Capture. С нея можете да комбинирате снимки и клипове, заснети от двете камери на телефона в едно, разделено по средата изображение или видеоклип. Така тръпката от заснемане на селфи става още по-голяма: позволява едновременното заснемане на кадъра, който виждате, и вашата реакция, без да се налага допълнително редактиране на снимките. Crop-Me-In2 ви поставя в центъра на събитията, като изрязва снимката или видеоклипа, заснет с предната камера и го вкарва в изображението, заснето с основната камера. По този начин можете да разнообразите вашите селфи снимки с неограничени възможности2.

Voice Selfie премахва нуждата от странните движения с ръце, които съпътстват заснемането на едно селфи и позволява да снимате с гласова команда. Просто кажете „cheese” или „smile”, когато сте заели идеалната поза за снимка, или „action” или „rolling” – за видеоклип.

HTC Desire 820 разполага и с други функции, включени в HTC EYE Experience. Една от тях е face fusion, която позволява да слеете лицето си с това на приятел или известна личност и да получите ново лице. С Live Makeup можете да настроите желаното ниво на изглаждане на кожата и да видите предварително ефекта в реално време преди да го приложите.

Zoe: Животът такъв, какъвто се случва

Смесването и споделянето на вашите снимки и видеоклипове в стилно мини филмче с ефекти и музика по избор става лесно с новото приложение за споделено редактиране на видеоклипове Zoe. Приложението позволява на вашите приятели да смесят тяхното съдържание, заедно с вашето, за да се получи изцяло нов видеоклип за споделяне.

Zoe 1.0 внася повече гъвкавост за потребителите като сортира съдържанието на кратки, средни и дълги клипове. Те могат да бъдат монтирани от малък брой снимки или от цяла серия видеоклипове с новия генератор на съдържание4, който позволява визуализация по интересен начин.

Мини филмчетата Zoe се генерират автоматично и са напълно интегрирани с камерата RE, готови за споделяне. Няма нужда да ги редактирате или да синхронизирате с компютър, тъй като вашето съдържание се споделя с едно докосване. Zoe 1.0 е налична безплатно за Android и ще бъде достъпна за iOS по-късно през 2014-а. Приложението е следващата стъпка в развитието на креативните социални медии.