Ето как от HP правят виртуална реалност. Това е новият 3D дисплей на компанията, който носи името HP Zvr. С помощта на стилус, той може да се ползва както за образователна цел, така и от дизайнери и инженери, които искат да видят своите творения в 3D.

ВИЖ ОЩЕ: HP ПРЕДСТАВИ НОВИ МОНИТОРИ С 4К, 5К РЕЗОЛЮЦИЯ И ИЗВИТ ДИСПЛЕЙ

HP Zvr е голям и за да го ползвате, ще трябва да застанете леко перпендикулярно на него. Разбира се, за да виждате всичко в 3D, ще ви трябват и очила. Редица сензори на самия дисплей следят движението на главата ви, за да адаптират картината според това къде се движите, стига движенията да не са много далеч от него. Стилусът има лазер, а чрез бутона може да посочвате нещата, които сочи лазерът и да ги местите.

23.6-инчовият дисплей с HP Zvr е в състояние да извежда 1080p във всяко око. Това означава, че един дизайнер или преподавател, който наистина иска да изведе максимум детайл от този дисплей, няма да има никакъв проблем да работи с доста подробни изображения.

Компанията не работи по HP Zvr сама. Тя си партнира със zSpace, които явно се занимават повече със софтуер и хардуер частта, което означава, че HP ще бъде основно отговорен за превръщането на този проект в реалност. В демото на продукта преди малко повече от година, zSpace каза, че този дисплей ще се продава за около 4000 долара, макар че моделът е малко по-различно от това, което HP представя днес. Засега официална цена за HP Zvr не е обявена.