Снимка: The Verge

Технологичното шоу CES в Лас Вегас привлича вниманието не само на любителите на електроника и джаджи. Феновете на автомобилните компании също ще останат доволни. Една от звездите тази година е новата кола от Chevrolet – моделът Volt за 2016 година.

ВИЖ ОЩЕ: ИСТОРИЯТА НА CES ОТ 1967 ДО 2014 В СНИМКИ

Хибридът за първи път излезе на пазара през 2008 година, след като тогавашният изпълнителен директор на General Motors, Рик Вагонър, излезе с него на сцената на CES. Концепцията за Volt пък беше представена още през далечната 2007. Реалният модел от 2008 обаче не беше това, което всички очакваха – електрониката се различаваше с тази, показана предната година, дизайнът не беше нищо особено, а производителността беше само около 100 километра на електричество, преди да превключи на бензин.

Тази година Chevrolet залагат сериозно на този модел, което може би е породено от огромната конкуренция в лицето на компании като BMW и Tesla Motors. Новият звяр, който е с подобрен дизайн от предшественика си, беше представен вчера от Тим Махони и разчита на новата система extended-range electric. Тя задвижваше и предишния модел, но тук е развита допълнително, за да може да изкара доста повече от 100 километра.

На CES 2015 обаче, Chevrolet Volt беше представен само за минути, без никаква допълнителна информация – от компанията искат дебюта на возилото да бъде по време на North American International Auto Show в Детройт следващата седмица. Това означава, че тепърва ще разберем повече за тази американска кола.