microsoft-hololens-lg-1500x1000

Една от големите изненади на събитието, което Microsoft проведе преди няколко дни, беше представянето на HoloLens. Компанията показа своята представа за бъдещето на технологичния свят и виртуалната реалност и той е обсипан с холограми, които помагат в ежедневието ни. Всичко това ще е възможно чрез поставянето на HoloLens на главата, като самото устройството беше описано от Microsoft като „най-модерният холограмен компютър, който светът е виждал“.

ВИЖ ОЩЕ: MICROSOFT ПУСНА НОВАТА ТЕСТОВА ВЕРСИЯ НА WINDOWS 10

На събитието имаше кратка демонстрация на HoloLens, но в крайна сметка не успяхме да научим повече подробности за компонентите на тази технологична джаджа. От сайта Sketchfab са създали 3D изображение, базирано на пуснатите от Microsoft снимки, което е изненадващо точно (с мишка или пръст кликнете върху изображението, за да го завъртите и да разгледате устройството от различен ъгъл):

1. HoloLens е създаден така, че да слива реалния и виртуалния свят
2. Ще могат да се правят корецкии на големината на вътрешния и външния пръстен, за да пасва устройството на главата
3. Kinect сензори – HoloLens използва същите 3D сензори като Kinect
4. Жестов контрол – няма екран или мишка, върху които да се кликне, а се използват жестове, за да се създадат форми на различните холограми. Използвайте очите си за навигация и опознаване, а гласа си за да комуникирате с приложенията.
5. Говорители – стерео говорител е разположен зад всяко ухо, с което се премахва нуждата от слушалки
6. Камери и сензори – има по два чифта от тях над всяка страна на визьора. Една камера и сензор показват какво има пред вас, а другите от дясната и лявата страна.
7. Визьор – той включва полупрозрачен дисплей, благодарение на който ще виждате истинския свят и виртуалния добавен към него.
8. Да промените пръстена според големината на главата си
9. Финалната версия ан устройството няма да има нужда от външни кабели и източници на енергия.
10. Подплънки за удобство
11. Сензори за движение – HoloLens има много сензори, които постоянно ще отчитат позицията на главата за перфектна картина.