HMD Global продължава бързо да подновява портфолиото си от смартфони Nokia с Android, като обяви вчера в Москва предстоящата поява на Nokia 5.1, Nokia 3.1 и Nokia 2.1. Новите смартфони ще предложат достъп до най-новите услуги на Google, като например Google Assistant. Триото смартфони продължава да предоставя чист, сигурен и актуален Android с Android One и Android Go, съчетани с изключителната изработка и дизайн, които се очакват от всеки Nokia смартфон, както и производителност на същото високо ниво.

Nokia 5.1 и Nokia 3.1 влизат в семейството на Nokia 8 Sirocco, Nokia 7+ и Nokia 6.1 с програмата Android One, чрез която Google доставя интелигентно и сигурно изживяване. Смартфоните Nokia с Android One предлагат повече пространство за съхранение и по-дълъг живот на батерията, както и последните иновации, захранвани от изкуствен интелект от Google, с които сте винаги една крачка пред другите. Nokia 5.1 и Nokia 3.1 ще получават три години обновяване на системите за сигурност и 2 години обновяване на операционната система, гарантирано от програмата Android One.

Това ги поставя сред най-сигурните телефони, винаги актуализирани с най-новите услуги на Google, като Google Assistant и Google Photo с безплатна неограничена, памет за съхранение на снимки с високо качество. В същото време, Nokia 2.1 идва с Android Oreo, версия Go, предназначена за смартфони с 1GB RAM или по-малко, което осигурява плавно изживяване с Android, повече място за съхранение и по-малко натоварване. И трите телефона са готови за Android P.

Смартфонът Nokia 5.1 надгражда класическия дизайн на предишното поколение. Новият Nokia 5.1 е сравнително компактен и стилен. Той получава своята структурна цялост от моноблок алуминий серия 6000. Той е изтънен, след продължителен процес на обработка от 33 стъпки, галванизиране и полиране, за да се получи изящна сатенена повърхност и усещане в ръката. Новият Nokia 5.1 идва с 0.3-инча по-голям дисплей, в тяло с 2 мм по-тясно от предшественика си, прецизно внимание към най-фините детайли, като хармонизиране на заоблените ръбове на екрана с ъглите на телефона, за да се предложи едно компактно, джобно устройство. Nokia 5.1 идва с по-висока разделителна способност на 5,5-инчовия Full HD+ дисплей, със съотношение 18:9, на който да гледате любимото си съдържание – било то сърфиране в интернет, гледане на любимите ви предавания или игри – едно наистина приятно изживяване.

Nokia 3.1 е най-успешният модел сред смартфоните на Nokia и най-големият ни франчайз досега. Новият Nokia 3.1 създава богата връзка между материали с прекрасен дизайн и съответната мощ, което го прави по-привлекателен от всякога. Красиво извит екран се топи в тънките шлифовани алуминиеви страни с форма на диамант, за да осигури перфектна хармония на материалите. Смартфонът е с точният размер за използване с една ръка. Той е най-достъпният ни смартфон с 18:9, 5.2-инчов HD+ дисплей и ви осигурява по-голямо съдържание от един поглед, а 2.5D извит дисплей е защитен от Corning Gorilla Glass.

Nokia 2.1 отговаря на по-продължителната нужда от развлечения за потребителите, които винаги са в движение. Nokia 2.1 идва с 2-дневен живот на батерията, голям 5.5-инчов HD екран и двойни стерео високоговорители на предния панел. Огромната батерия от 4,000 mAh на Nokia 2.1 вече се зарежда още по-бързо, за да можете да се върнете към работата още по-бързо. С HD дисплей, с почти 20% по-голям размер от предшественика, можете да се наслаждавате на видеоклипове с висока разделителна способност в движение, докато двойните високоговорители с детайлна 3D форма от неръждаема стомана ви дават невероятен стерео звук.