Помага ви да създадете изненадващо мъничък лаптоп

Дори и да сте ценител на клавиатурите на iPad и предпочитате да използвате новия iPad mini 5, едва ли сте предполагали, че те могат толкова успешно да се съчетаят. Това обуславя използването им отвъд определените граници и въпреки малките размери ви насърчава да разширите употребата. Не е казано, че ще замените обичайния си лаптоп с таблет, но стремежът е да се снабдите с подобен, когато не желаете да се обременявате с по – тежък багаж.

Новият калъф с клавиатурата на Zagg ще промени мнението ви. Това не е новост в клавиатурите по света, но ако някога се окажете в ситуация, в която ви е необходимо да използвате iPad mini като единствен компютър, клавиатурата ще ви позволи да го направите доста добре.

Трудности при масовите модели

Обикновено клавиатурите на останалите модели създават неудобство при закрепване със съответния iPad. Разнообразните калъфи за клавиатура на други видове iPad имат същия очевиден проблем. Tаблетът трябва да бъде подпрян по някакъв начин при подходящ зрителен ъгъл. Решенията варират от сложните фолиа на Apple до панти на лаптоп в стил Brydge. Подходът на Zagg към iPad Pro включва обемна кутия, оборудвана със стойка с тънка клавиатура, която се прикрепя магнетично. Този дизайн има и своите компромиси.

Коя е най-добрата iPad Pro клавиатура?

В случая с iPad mini решението е доста просто. Таблетът е малък и лек, за да може да бъде поставен в калъф в стила на мида и да се използва под различни ъгли, без да се преобърне. Не се изисква стойка. Това е, което Zagg направи тук, а резултатът е наистина изчистен, мъничък лаптоп. Калъфът е изработен от лека пластмаса с покритие от плат. Усещането не е като за нещо супер евтино. Точно обратното. Като цяло, добавката не уголемява драстично таблета. Получената комбинация е приблизително със същия размер и тегло като тефтер с твърди корици, и може да се транспортира в почти всяка чанта без проблем. Освен това е много лесно да преместите iPad в и извън калъфа.

Поради малкия размер се налага и по – малка клавиатура. Оформлението иска жертви. Областта, с която се свиква най – трудно, е вдясно от клавиатурата. Въвеждането на думи с апострофи изисква малко практика. Но самите клавиши се усещат добре и опитът за писане е много по-добър от използването на екранната клавиатура. Заедно с регулируемата RGB подсветка, това всъщност може да е най – добрият избор за въвеждане на таблици и данни по време на полет.

Дизайнерски приумици

Решенията на дизайнерите са направили малко неудобно натискането на бутона за заспиване/събуждане, макар че отварянето на клавиатурата нагоре буди iPad, и вие вероятно ще го отключвате с Touch ID. Тънките странични рамки на означават, че пантата се заменя с жеста за плъзгане нагоре към дока. За целта има специален многозадачен бутон на функционалния ред, който е добър заместител.