Дойде време да видим поредният нов модел за Blacksmith гилдията в Guild Ball – този път това е чирачката (или както там се пише женската форма на тази дума) Cinder. Cinder е под пряката опека на Furnace, за когото говорихме предният път и също като учителя си, обожава да раздава разтопена стомана.

На кръста си Cinder носи малка пещ, в която държи върховете на стрелите си винаги нажежени до червено, като истинска примерна ученичка на Ковачите. Нейната основна роля обаче е съвсем друга. Въпреки, че Cinder може да наказва лошо дръзналите да влязат в обсега ѝ противникови модели, тя е тактически играч. Като най-бързият модел на Blacksmiths, нейната основна роля е да отбелязва голове. Също така има умение да прострелва топката и да изисква нова, ако не ѝ харесва как се случват нещата по полето. Уменията на Cinder са ориентирани така, че да ѝ дават тактическо предимство – тя може да слага своя примамка двойник, за да намали ефекта от disengage с противник. Също така имате възможност да използвате dodge веднага, щом противников модел ви доближи, както и да стреляте по непредпазлив противник направил грешката да попадне в обсега ви в началото на активацията на модела.

Разбира се, Cinder, като подопечЕна (хе-хе) на Furnace, има и бонуси, когато е до него. Всеки път щом при активацията си е близо до него, получава Burning Strike или с други думи – по-добре си носете ръкавиците за фурната, че ще ви запари!

Нашите подробни статии за Guild Ball можете да прочетете тук: Част 1, Част 2, Част 3 и Част 4.

Оригиналният пост на Steamforged Games, с доста повече информация около Furnace, можете да намерите тук.