Оказва се все пак, че най-новите устройства на Google няма да бъдат Nexus. Според Android Central, Google се отказва от брандирането на Nexus с излизането на очакваните, направени от HTC смартфони. Компанията се очаква да пусне устройствата в продажба под друго име и да се съсредоточи в самата марка – Google.

Тези твърдения се разпространиха скоро, около слуховете за скоро пристигащите устройства с кодови имена – „Marlin“ и „Sailfish“. Една от хипотезите относно дизайна е, че Google ще заместят името Nexus, с едно просто „G“. Разбира се, не е ясно, какви действия ще предприеме компанията, като се има предвид, че вече дълги години Nexus се използва, като име на хардуера, а пък Google – на софтуера. Това, което със сигурност знаем, е че двата телефона ще са с 5 и 5.5-инчови дисплеи, което е малък спад специално в тази насока от миналогодишните 5X и 6P.

Промените няма да бъдат само визуални. Google ще ни представят новите си смартфони с качена специална версия на Android Nougat, а не както обикновено – стандартната „vanilla“ версия на операционната система, с която винаги досега са били представяни Nexus устройствата. Нямаме представа, какви ще бъдат тези промени или добавки. Директорът на Google, Сундар Пичай, на конференцията Recode Code още през юни месец, каза: „Да се надяваме, че ще ни видите, как добавяме нови черти към ОС Android на телефоните Nexus. Има още много софтуерни иновации, които трябва да бъдат направени.“ Съвсем скоро ще видим, кои от тези неща ще се окажат истина. Да се надяваме, че Google ще ни изненадат приятно!