Google предлага специална лятна оферта за служителите за нощувка в хотел с отстъпка

С тази идея компанията се надява да привлече работниците обратно в офиса. Не всички служители са убедени в предимствата.

Трудещите се на пълен работен ден могат да резервират стая в хотел в кампус в Маунтин Вю за 99 долара на вечер. Специалната програма ще продължи до 30 септември. Целта е да се улесни преминаването на служители на Google от дома към обичайното работно място.

Тъй като промоцията е за неодобрени бизнес пътувания, компанията няма да възстанови разходите за престоя им, но ще изисква служителите да използват личните си кредитни карти. Представете си да отивате на работа без губене на време за сутрешно пътуване. Това би означавало повече сън или допълнително време за закуска и вечеря.

След края на работния ден можете да се насладите на тиха вечер на покрива или да се включите в някоя от забавните местни дейности.

Желан район

Хотелът, собственост на Google, се намира в Маунтин Вю, Калифорния. Той отвори врати миналата година. Кампусът от 42 акра е в непосредствена близост до изследователския център на Еймс на НАСА. Той има капацитет да побере 4000 служители.

Районът на залива в Сан Франциско има едни от най-високите разходи за недвижими имоти. Това се дължи отчасти на слабото предлагане на жилища. Последното е в следствие от дългогодишни ограничения за зониране и повишено търсене.

Град Маунтин Вю има недостиг на жилища и съдържа големи участъци от корпоративни офиси. Много от тях са собственост или наети от Google. Компанията редовно предлага специални предложения за служителите, които могат да се възползват от пространствата и удобствата.

Колко им струва?

При 99 долара на вечер хотелът би възлизал на около 3000 долара на месец, посочиха служители във вътрешни дискусии. Все пак хотелските удобства не са за пренебрегване. Някои работници плащат повече и получават много по-малко за апартамента, в който живеят. Други смятат, че им излиза много по-скъпо, дори включвайки ежедневните разходи за транспорт. Преместване до работното място може да е начин за намаляване свободните места в хотела, след като Google ограничи бюджетите за корпоративни пътувания.

Компанията започна да връща повечето служители обратно във физическите офиси, след няколко промени в плановете си. Те бяха усложнени от последните пикове в нивата на инфекция с Covid. Въпреки това посещаемостта е била оскъдна през месеците след задължителния RTO, тъй като работниците не приеха идеята. Това се дължи на високи жилищни разходи в близост до офиси и по-висока производителност при работа от разстояние, което съответства на рекордни печалби за Google.

През юни компанията стана по-строга, обявявайки нови мерки, които включват задължително присъствие в офиса при прегледи на ефективността. Ръководители на човешки ресурси отправиха апел към някои работници да преразгледат статуса си и да се присъединят отново към колегите си на работното място.

Сподели
Предишна страницаНов материал по-здрав от стомана
Следваща страницаПърво плаване за иновативен кораб с платна
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.