Една от водещите серии водоустойчиви смартфони на пазара е Galaxy S Active на Samsung. Най-новото попълнение в нея е Galaxy S7 Active, който излезе на пазара съвсем скоро. Ето защо, много хора започнаха да тестват възможностите му, но излиза, че нещо не е наред…

Според доклад на Consumer Reports, Samsung Galaxy S7 Active се е провалил сериозно на техен тест… два пъти. Тестерите са взели едно устройство и са го потопили във вода (все пак IP68-сертифицирането трябва да предпазва от потапяне във вода до 1,5 метра за 30 минути). Смартфонът обаче не е издържал на този тест и резултатът можете да видите на снимката по-горе – зелени ивици по дисплея, в комбинация с неработещ тъчскрийн и проникнала между лещите на камерата влага.

Consumer Reports са решили, че е възможно да са попаднали на дефектна бройка и за да не оставят нещата на случайността, са решили да изпробват теста с още един Galaxy S7 Active. Този път резултатът отново е бил подобен, макар и не чак толкова жесток – екранът започнал да мига постоянно, имало вода в камерите и в слота за SIM картата… Източниците споделят, че са изчакали два дни, за да видят дали нещо по смартфоните ще се оправи, но без успех.

Samsung от своя страна излязоха с официално съобщение, в което твърдят, че е възможно бройките да са дефектни и ще разследват случая подробно. До тогава обаче, не ви съветваме да влизате под душа със своя Samsung Galaxy S7 Active… Какъв е шансът Consumer Reports да са попаднали на две дефектни бройки една след друга? За сметка на тези лоши новини обаче, излиза че Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge са издържали на тестовете за водоустойчивост (отново на Consumer Reports).