note-4-lollipop

Едва ли е голяма изненада, че първият смартфон, за който Samsung потвърди ъпдейт до Android 5.0 Lollipop, е най-новият флагман на корейците Galaxy Note 4. Като казваме „потвърди“ не си мислете, че са пуснали някакво официално съобщение, но и това, което направиха, е достатъчно красноречиво – ярката снимка, която се появи в Twitter акаунта на компанията.

Присъствието на Note 4 в компанията на разноцветни близалки няма нужда от допълнителни разяснения, но все пак Samsung направи още малка подсказка с текста към снимката (който, разбира се, не пропуска да изтъкне едно от качествата на смартфона): „Както и да го погледнете, Quad HD Super AMOLED дисплеят на GALAXY Note 4 е много сладък“. Ако очаквате корейците да са намекнали и кога се очаква ъпдейтът да пристигне до притежателите на Note 4, то ще трябва да ви разочароваме – нищо подобно.

Виж още: Защитени ли сме с антивирусните програми при Android?

Тъй като Samsung е най-големият производител на устройства с Android, интересът на потребителите кога и кои негови смартфони и таблети ще бъдат ъпдейтнати до Lollipop е напълно обясним. За съжаление корейците все още не предоставят такава информация, за разлика например от HTC, Motorola и Sony, които вече съобщиха плановете си. Така че ако не сте си поръчали Note 4, а сте с различно устройство на Samsung, не ви остава нищо друго, освен да се заредите с търпение – не само за ъпдейта, но и изобщо за информация дали и кога ще се случи. Stay tuned, както казват американците, а ние ще ви съобщаваме всяка интересна новост.