galaxy beam 2

galaxy beam 2

На Световния мобилен конгрес през 2012 година, Samsung представи смартфон с вграден проектор, известен като Galaxy Beam. За съжаление моделът имаше някои слабости, като малък живот на батерията, голям размер на корпуса, стара версия на операционната система и неясна функционалност на проектора, което го направи непопулярен както сред обикновените, така и сред бизнес потребителите, към които всъщност беше насочен.

Сега китайската агенция за сертифициране TENAA показва модел, който може би е наследник на Galaxy Beam. На снимките можем да видим ясно изразена издутина в горната част на корпуса и широк обектив на горната страна, което ни навежда на заключението за наличие на проектор.

За да има място за него, Samsung е изместила 3.5 милиметровия жак за слушалки от лявата страна на апарата, над бутоните за регулиране на звука. Друг допълнителен бутон, който също присъства в Galaxy Beam, е разположен от дясната страна на телефона, над този за включване и изключване. На снимките можем да видим също слота за SIM карта отлявата страна и този за microSD карта, от дясно. Корпусът изглежда метален, но като знаем позицията на компанията по този въпрос, можем да предположим,че отново ще бъде пластмасов, с метализирано покритие, което му придава този ефект.

TENAA публикува и някои от характеристиките на бъдещия апарат, според които той ще дойде с Android 4.2.2 и хардуер, значително по-добър от този на предшественика си. Устройството с номер SM- G3858 ще притежава 4.66-инчов WVGA дисплей с резолюция 800х480 пиксела, четириядрен 1.2 GHz процесор с 1GB оперативна памет, 32 GB вградена памет, разширителен слот за microSD карти и CDMA и GSM/3G свързаност. Galaxy Beam 2 ще бъде дебел 11.6 милиметра, което е с цял милиметър по-малко от предшественика му. Тъй като информацията идва от китайската агенция за сертифициране, няма информация дали устройството ще бъде налично на други пазари и кога ще стане това.