То е наречено Sparked и предлага на потребителите четириминутни видео срещи

Facebook тества приложение за скоростно запознанство с видео, наречено Sparked. То изисква профил във Facebook за създаване на акаунт и е разработено от NPE Team. Това е вътрешната група на Facebook, която работи върху експериментални приложения.

Нововъведението обещава запознанство с хора без споделяне на публични профили. В добавка на това е безплатно. Там можете да прекарате скоростни срещи с продължителност четири минути. Ако и двамата участници се забавляват могат да се класират за втора среща, която продължава десет минути. В последствие Sparked позволява обмяна на информация за контакт и връзка чрез Instagram, iMessage или имейл.

Ключова характеристика за участниците е доброто отношение и любезността. Всички ваши отговори ще бъдат прегледани и анализирани преди да бъдете пренасочен към срещи. Потребителите също трябва да изберат дали искат да излизат с мъже, жени или с транс хора. След като бъдат уточнени подробностите и сте одобрени ще бъдете подканени за среща. Не забравяйте все пак, че приложението е в период на експериментално тестване.

До сега

Sparked ще бъде вторият продукт за запознанства на Facebook. Facebook Dating, който работи от основното приложение на Facebook, стартира в САЩ през 2019 г. Оттогава се разпространява в различни страни, включително и във Великобритания. То работи подобно на повечето приложения за запознанства, тъй като хората могат да видят публичен профил за потенциално съвпадение и след това да изпратят харесване, за да получат такова обратно и да започнат разговор. Екипът на NPE стартира много подобни приложения, но нито едно не се е првърнало в масово. Поради това не е ясно доколко Facebook ще бъде ангажиран с Sparked.

Бъдещето на срещите

Видео запознанствата винаги си били популярна идея, но бяха особено стимулирани покрай пандемията. Хората, които си остават вкъщи и ограничават личните си взаимодействия приемат подобни инициативи. За първи път стартира функция за бързо запознанство с видео през 2019 г. и оттогава Hinge и Tinder последваха примера за осъществяването на видеоразговори и срещи. Sparked ще отразява този подход и изглежда чрез него компанията експериментира с нови начини да накара хората да се срещат без да се налага прескачане и филтриране през стотици профили.