facebook-messenger-location

Местоположението ви по време на ползване на чат приложението Messenger на Facebook винаги е било лесно за споделяне – просто кликвате върху стрелката отстрани на съобщението и отсрещният събеседник веднага разбира къде се намирате. Компанията обаче явно е решила да промени това, тъй като тази настройка ще бъде различна след скорошен ъпдейт на мобилното приложение.

Facebook съобщава, че скоро може всички да очакваме нова опция, която ще позволи да споделяме местоположението си, само ако искаме и то при клик в отделно съобщение. Вече няма всяко едно да съдържа в себе си карта с вашето място. От социалния гигант казват следното:

„С този ъпдейт вие ще имате пълен контрол над това кога и как споделяте информация за местоположението си. Ще предоставяте карта с мястото си, само ако ако маркирате локация (pin location) и изберете да я изпратите в отделно съобщение. Можете също така да споделите локация, като да речем място за среща, дори и да не сте там.“

От компанията уверяват, че нищо няма да се промени при разрешенията, които Messenger ще изисква от вашето устройство. Facebook споделя също така, че приложението в никакъв случай не събира информация за вашето местоположение във фонов режим на работа – това ще става, само когато вие сами решите, че искате събеседникът ви да види къде сте, давайки му тази възможност благодарение на новата опция. Възможността за изцяло изключване на позиционирането в Messenger ще се запази като активна функция.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS