Facebook, Instagram и WhatsApp

Социалните медийни платформи възстановиха работата си късно снощи, след като почти цял ден имаха проблеми.

„Отново сме на линия!“ Instagram написа в Twitter. „Проблемът е разрешен и ние сме на 100% капацитет за всички. Съжаляваме за неудобството.“

Вчера, почти цял ден Instagram не работи, за което има вина компанията майка.

И двете компании майки Facebook, както и братската й WhatsApp, имат едновременно странни проблеми, отчитат потребителите.

Проблемите са идентични и изглеждат ограничени само до определена част от сайтовете. Потребителите съобщават, че емисията им може да се зареди, но не е възможно да се публикува нещо ново в нея. Във Facebook пък масово се оплакват от невъзможност за визуализация на снимки.

Най-гъсто засегнатия район е източния бряг на САЩ, според уебсайта за проследяване Down Detector. Но за подобни проблеми се съобщава в целия свят, като значителен брой доклади идваха от Европа (включително България), Южна Америка и Източна Азия.

Последният път, когато трите основни услуги на Facebook се счупиха, прекъсването продължи дълго време. След това се оправдаха, че това е проблем на сървърно ниво, който имаше ефект върху Facebook, Instagram и WhatsApp, тъй като трите използват обща инфраструктура.

В резултат на промяната в конфигурацията на сървъра, много хора имаха проблеми с достъпа до нашите приложения и услуги“, пише Фейсбук в Twitter, след като нормалната дейност на платформите беше възобновена. „Вече решихме проблемите и системите ни се възстановяват. Много съжаляваме за неудобството и оценяваме търпението на всички.

Когато тези проблеми се случиха през март, се говореше, че те са може би най-голямото прекъсване в историята на интернет, удряйки милиони хора.

Източник: Az moga