Facebook пуснаха 125 нови семейни emoji-та, като разширяват стандартния жълт цвят със светли, средни и по-тъмни тонове. Вече има и повече семейни комбинации. Въпреки повечето възможности, всички членове на семейството от емотиконките са винаги с еднакъв цвят на кожата. Това означава, че компанията е пропуснала да направи и междурелигиозни семейства.

Миналата година Microsoft добави 52 000 нови комбинации със своя Windows 10 ъпдейт. Това беше първият път, в който операционна система прави емотиконки на семейства с един родител и семейства, които включват членове с различен цвят на кожата.

Така че, въпреки че Facebook се опитват да се докажат по някакъв начин с новите си emoji-та, по-скоро си вкарват автогол, тъй като сега всички ще питат къде са смесените семейства.

Трябва да имаме предвид обаче, че никак не е лесно да се кодира подобна емотиконка. Да не говорим, че самият код не се поддържа почти от нищо. Тоест, ако изпратите емотиконка на Microsoft, която включва чернокож, азиатка и тяхното бебе, на друга платформа, тя ще се появи като три отделни emoji-та.

Новите емотиконки вече са достъпни по цял свят, но можете да ги ползвате само в уебсайта на Facebook и мобилната му версия. Facebook Messenger е с различен подбор от емотикони, така че там няма да видите ъпдейта.