Едно от най-продаваните приложение за снимки има продължение. И сега след промяната на икономиката на App Store, е пуснато безплатно за пръв път. FaceTune 2, създадено от Lightricks, пристигна за iOS преди два дена, с много подобрения в сравнение със своя предшественик. Но все пак, за да се възползвате максимално от приложението трябва да си платите, било то за индивидуални ефекти, или пък за месечен или годишен абонамент.

Ако обичате да си играете с вашите селфита и да ги правите възможно най-перфектни, то тогава е трудно да си представим някое по-могъщо приложение от това, което Lightricks са създали. Има „live preview“, което ви позволява да видите как различни ефекти, като избелване на зъбите, заглаждане на кожата и т.н. ще стоят на вас, още преди да сте заснели вашата снимка. Инструментът „face“ пък ви позволява да правите очите, носа, устата и брадичката си, в различни форми – нещо, което FaceTune автоматично правеше, без да ви дава шанс на избор. А, с „relight“ можете дори да махнете оригиналната светлина на снимката и да сложите такава, каквато ви харесва на вас.

face-tune-2-1

Освен това има много ретуширащи четки, филтри и всякакви други неща, с които да направите вашето селфи още по-добро. Можете да се абонирате срещу 4 долара за един месец, 15 – за шест, или 20 за една година. 20-доларово приложение за селфита, вероятно ще прозвучи налудничаво на голяма част от хората, които теглят от App Store, но Lightricks казват, че това ще бъде много добър и успешен бизнес.

„Ако искаме да направим сериозна компания за такива неща, трябва да си осигуряваме приходи от една мода, която никога няма да замре,“ казва Итай Тсидон – един от създателите на компанията.

Най-впечатляващата част от FaceTune 2 е това, че приложението може да идентифицира и преправя някои части на лицето ви, без преди това да сте задали това да се случва, точно както преди беше с Adobe Photoshop. Заснемането на селфи и след това правенето на някои дигитални пластични операции е следващата стъпка в мобилната обработка на изображения.

face-tune-2-2Разбира се, можете да използвате новото FaceTune, за да правите някакви страховити версии на себе си, за да плашите приятелите си. Но ако сте като повечето потребители на FaceTune – и сте един от шестте милиона, които са закупили първоначалната версия, то тогава това приложение е като салон за красота за вас. Ако си правите по 100 селфита, за да изберете най-хубавото, което да качите в Instagram, то FaceTune 2 много ще улесни работата ви и определено ще си заслужи сумата, която сте дали за него.