кредит

Малцина от нас са запознати в детайли с професията кредитен посредник. Още по–малко са тези, които оценяват неговия принос относно отпускането на заеми. И макар подобни лица да практикуват във финансовата сфера от години, като цяло ролята им остава сравнително неизвестна.

Къде се заражда идеята за подобна длъжност?

Още през миналия век в САЩ възниква необходимостта от хора, които да подпомагат желаещите за получаване на кредит. Увеличеното потребление на стоки и услуги неизменно води до нуждата от допълнителни средства. Тук логично идва място и на заемите. Какъв да бъде размерът му? Къде можем да кандидатстваме? Кои условия са най–удачни за нашите възможности? На тези и още много други въпроси е трудно да си отговорим, освен ако не сме запознати с всяка кредитна институция, индивидуалните условия по заемите, текущата финансова ситуация и много други.

Ето защо възниква гениалната идея за консултанти, които са в течение на нещата и могат да улеснят процедурата и за двете страни.

Наистина ли е безплатно?

Безплатен обяд няма – ще възкликнете. И това е съвсем вярно. Посредниците не работят за слава, а имат своето заплащане, като всички нас. Но техният хонорар не постъпва от нашия бюджет, а от кредитните институции, които имат взаимоотношения с тях. Ролята на един кредитен посредник е не да работи в тяхна полза, а да договори максимално добри кредитни условия за клиентите си. Той няма да Ви насочи към конкретна оферта. Вие сами ще я изберете, но той играе главна роля в оформянето на подходящото за Вас предложение.

Как се случва това?

Консултантът ще Ви помогне в няколко етапа. Първоначално е важно да се анализират и изчислят финансовите Ви възможности и бъдещата рамка на бюджета. След това се подготвят нужните документи и се разяснява в детайли цялостната процедура. Изборът на финансова институция (в повечето случаи не една) е следващата важна стъпка. Така ще се сдобиете с адекватен на възможностите си погасителен план и лихвен процент. Финалът идва след Вашето одобрение под формата на договор, който ще Ви помогне да осъществите замислите си.

Посредникът има достатъчно обширен опит в областта и ще Ви преведе бързо и точно през регулациите, законите и всички процеси свързани с отпускането на заем. Той е запознат отблизо с тенденциите и движенията на пазара, както и с актуалните предложения на институциите, отпускащи средства.

Това не само Ви осигурява достъп до всички едновременно, но Ви спестява нерви, време и средства, разбира се! 

Няма причина да не се възползвате от безплатните услуги на професионалистите, които знаят как да Ви подпомогнат в получаването на кредит – посетете сайта на Crediport.

Сподели
Предишна страницаКак да охладим градовете
Следваща страницаЕвтина доставка на храна
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.