По време на AMA (Ask me Anything) сесия в reddit вчера, основателят на Essential Анди Рубин отговори на множество въпроси от потребители и притежатели на Essential Phone, между които и това защо при смартфона липсва аудио жак.

Отговорът на Рубин и компания? Наличието на компонент за аудио жак пречи на изработването на смартфон с тънки безели, защото самите аудио жакове заемат много място. Компанията е трябвало да се задоволи с 10% по-малка батерия и евентуален голям долен безел, ако е разработчиците са искали да включат аудио жак.

За сметка на това обаче, на притежателите на Essential Phone им бе обещано, че скоро ще се появи нов модул за джаджата, който ще представлява аксесоар за high-end аудио преживяване и, разбира се, включващ в себе си стандартен 3.5-милиметров аудио жак.

В AMA сесията стана въпрос още и за евентуален ъпдейт към Android 8.0 Oreo, като Essential обещаха, че такъв ще дойде до максимум два месеца. За претеснените относно качеството на снимките при Essential Phone, Рубин спомена, че това може да бъде подобрено чрез софтуерни ъпдейти, върху каквито също се работи в момента.