В специален блог пост снощи, Dropbox обявиха, че популярната мейл услуга Mailbox, която те купиха през 2013 година, спира. Заедно с нея си отива и приложението за организация за снимки Carousel.

Според Dropbox, Mailbox очевидно не е била достатъчно популярна – въпреки, че се е ползвала от хиляди потребители, разработчиците са решили, че не предоставят кой знае какво по-различно от всяко друго e-mail приложение. Според тях, целите, които са си поставяли преди време, не са толкова лесни за реализация. Mailbox ще спре да работи на 26 февруари 2016 година.

Заедно с Mailbox казваме довиждане и на Carousel. Услугата се появи като допълнителна такава от Dropbox през миналата година и предостави възможност за организация на съхранените в облака снимки по удобен за потребителите начин. Въпреки това, Dropbox са решили да приключат и с нея – Carousel ще спре на 31 март 2016 година. Причините според компанията са, че много от потребителите предпочитат да боравят с изображенията си директно през Dropbox интерфейса. За да компенсират липсата на Carousel, разработчиците ще интегрират някои от най-добрите му функции в Dropbox.

Е, какво ще кажете? Ползвахте ли някоя от тези две услуги? Ще ви липсват ли, или се оправяхте и без тях?

1 коментар

Comments are closed.