Собствениците на Tesla ще могат да виждат дистанционно това, което се изобразява на камерите на автомобила

Tesla’s Sentry Mode е на път да изведе нещата на съвсем ново ниво. Идеята е да се даде възможност на собствениците на Tesla да виждат дистанционно, каквото могат да видят автомобилите им чрез камерите за автопилот. Компанията планира голяма актуализация на софтуера. Това вероятно ще е версия 11.

Нови изненадващи функции

От известно време Tesla говори за по-добро интегриране на функцията Tesla Sentry Mode в мобилното си приложение. Sentry Mode е интегрирана система за наблюдение в автомобилите на Tesla, използваща камерите за автопилот около колата. Тя може да изиграе ключова роля, когато става въпрос за вандализъм на паркирани автомобили. Опция е да предоставят ценна информация на полицията относно извършителите.

Функцията е изградена върху „TeslaCam“. Последната е интегрирана система за видеокамери с подобни възможности като режим Sentry, но се използва предимно, когато някой е в колата. TeslaCam помогна на някои от собствениците при застрахователни искове, като доказа, че не са виновни в инциденти, уловени от интегрираната система на таблото.

За да активират услугите на TeslaCam и Sentry Mode, собствениците трябва да включат устройство за съхранение, пръстов отпечатък или SSD в своята Tesla и да активират функциите в настройките. Необходимо е устройството за съхранение да бъде свързано към компютър, за да се видят кадрите.

Тестове и реализация

През миналата година Tesla пусна нов тестова кола за преглед на режим Sentry, улесняващ прегледа на кадрите от желаещите. Сега производителят на автомобили работи по дистанционно предаване на живо, относно това, какво се случва около превозното средство.

Собствениците на Tesla вече могат да разгледат подробно състоянието на своите скъпи коли, включително дали вратите са отворени или затворени, положението на прозорците, порт за зареждане и други.

Electrek’s Take

Не е ясно дали това ще бъде изключително полезна функция. Все пак е една от онези опции, за които всеки креативен собственик на Tesla ще прецени дали ще успее да намери интересни случаи на употреба. Не е ясно дали функцията ще влезе в Tesla v11. Въпреки това, с начина, по който Илон подсказа празничната актуализация, това може да е един от вероятните кандидат за изненада.