Dell-Venue-8-7000

Славата на iPad Air 2 като най-тънкия таблет в света изглежда ще е много кратка. Със своите 6.1 мм новото топ устройство на Apple оглави класацията, но това е на път да се промени – през ноември Dell пуска на пазара своя таблет Venue 8 7000, който ще е тънък 6 мм. Разликата наистина е миниатюрна и трудно се забелязва, но е достатъчна, за да послужи като основа за рекламната кампания на устройството и да предизвика някое и друго намръщване в централата на Apple.

Когато Dell за първи път споменаха за таблета миналия месец, не разкриха никаква информация относно цената и датата на излизане на продукта. Сега вече знаем, че Venue 8 7000 ще бъде на пазара в края на ноември и ще струва 499 щатски долара. Операционната му система е Android 4.4 KitKat, дисплеят е OLED – 8.4 инча с резолюция от 1600 х 2560 и се захранва от четириядрен Intel Atom Z3500 процесор.

Виж още: Вицепрезидент на Google счупи световен рекорд

Таблетът предлага не една, не две, а цели три камери в задната си част – една 8 МР основна и две, разположени до нея. Включена е и поддръжка на Intel’s RealSense 3D technology, с която можете да заснемете 3D снимки и видеа, както и да слагате забавни ефекти към тях.

Сред другите спецификации на Venue 8 700 са стерео колони, 2 GB RAM и 16 GB вътрешна памет. Дали пък новият продукт на Dell няма да е следващото „голямо нещо“ в света на Android?