Ето едно напълно разумно обяснение на неразумните твърдения

Наред с всички други лудости, които ни заобикалят, сега учените твърдят , че в центъра на нашата собствена планета има черна дупка. Това изненадващо твърдение дори достигна публикации в научни списания.

Научни или фантастични хипотези

Не отдавна някои учени от НАСА твърдяха, че в центъра на Земята може да има структура, подобна на черните дупки. Съществуването на живот на земята може да е причина за явяването на тази черна дупка, като обект образуван от биологични материали наподобяващи ДНК. Размерът й хипотетично се определя на 109 пъти по-дълъг от размера на земното ядро и плътните материи вътре в него. Чрез запълване на въпросния обект се появява извито пространство-време, което бележи появата на някои свойства характерни на черните дупки.

В недалечното минало

Подобна хипотеза не е нова. Твърдението беше публикувано преди няколко години, но изследователите се сетиха да добавят различни по значение подробности и факти едва сега. Новите данни, колкото и да са налудничави са действителни и се дължат на разработки от различни университети. Твърденията за черна дупка, образувана от материя подобна на ДНК са до някъде фантастични и хвърлят в смут не е дин член на научната общност.

Доцент по планетарна наука в Държавния университет в Северна Каролина и математик от университета в Кеймбридж твърдят, че авторите умишлено са представили подобна статия, за да предизвикат други издания, за които се твърди, че са рецензирани публикации. В действителност се оказва, че се прилага малко контрол върху материалите, които се публикуват, често с цел материална изгода. Все пак не е лошо да се обърне внимание на различни по вид изследвания и аргументи. Възможно е поне част от тях да се окажат реални.

Наистина ли е толкова страшно

За наше щастие изглежда, че всъщност няма черна дупка в центъра на Земята. Не се изключва напълно възможността за съществуването на някаква форма на поглъщаща материя, но какво може да се каже тогава за всички досегашни научни открития за състава на центъра на Земята. Дали ще се окаже, че не познаваме собствената си планета толкова добре, колкото сме смятали или ни предстоят наистина шокиращи разкрития, както тук, така и в космическото пространство?!