Samsung Galaxy S6 Picture 3

Въпреки че вече не се говори толкова за root-ване на Android телефони, някои хора все още държат на това и се обръщат  към различни методи, за да root-нат своите телефони. Това, разбира се, неминуемо ще засегне и някои ползватели на новите флагмани Samsung Galaxy S6/S6 Edge.

Виж още: Цени на всички разновидности на Galaxy S6 за България

Chainfire e човекът, към който трябва да се обърнат желаещите да направят това. Програмистът се постарал доста, за да предостави възможността за root при Galaxy S6/S6 Edge, като първо тази опция ще достигне до устройства, купени от T-Mobile и Sprint – това са SM-G920T and SM-G925T. Моделите са с отключваеми буутлоудъри и ще се предлагат в САЩ. Засега няма информация за европейските версии на смартфоните.

CF-Auto-Root tool ще ви помогне да root-нете устройството си, като вече методът е тестван за новите попълнения в Galaxy серията. Не би трябвало да съществува проблем, но все пак трябва да знаете – root-ването възпрепятва работата на пакета за сигурност и прави гаранцията на KNOX невалидна. Това от своя страна би могло да забрани ползването на Samsung Pay. Тази информация, разбира се, е за хората, които смятат да се сдобият с едно от тези две устройства в бъдеще. Но както казах, нищо не се знае за европейските модели.