HONOR стартира първият в света интелигентен екран оборудван с HarmonyOS

Водещата марка смартфони официално стартира серията HONOR Vision. На конференцията за разработчици на Huawei 2019 бяхме свидетели на обявяването на нова ера в бъдещето на телевизорите. Устройството е първият продукт на HONOR с интелигентен екран, пълен с иновации на HONOR “Sharp Tech”. Снабден с три интелигентни чипсета Huawei, HONOR Vision е и първото в света устройство за смарт екрани, което носи саморазработената HarmonyOS на марката.

HONOR Vision ще определя бъдещето и ще играе по-голяма роля в интелигентния семеен живот. Той не е само център за домашно развлечение, но също така и център за обмен на информация, за управление на контрола и за взаимодействие с много устройства.

Huawei лансира HarmonyOS. Това е нова операционна система, създадена да осигури пълноценно потребителско изживяване на всички устройства и потребителски сценарии. HarmonyOS ще бъде оптимизиран и постепенно възприет в интелигентните устройства на марката, включително часовници, екрани, автомобилни системи и високоговорители. Системата ще бъде пусната като платформа с отворен код в целия свят, за да насърчи приемането.

В епоха, в която потребителите изискват холистично интелигентно изживяване по всяко време на всички устройства, е важно да имате операционна система с подобрени възможности за множество платформи. Иновативната HarmonyOS на Huawei поддържа всички потребителски сценарии в широк спектър от устройства и платформи, за да осигури постоянен опит с ниска латентност и висока сигурност. Сред интелигентните устройства, показани на HDC, HONOR Vision е първият умен екран, оборудван с HarmonyOS.

Синхронизирани чипове

Honghu 818 Интелигентен чипсет, AI камера NPU чипсет и флагмански Wi-Fi чипсет

Дисплеят е снабден е със седем модерни технологии за обработка на изображения, включително оценка на движението и компенсация на движението (MEMC), високо динамично изобразяване на диапазона (HDR), супер разделителна способност (SR), намаляване на шума (NR), динамично подобряване на контраста (DCI), автоматично управление на цветовете (ACM) и локално затъмняване (LD).

  • Чипсетът “Honghu 818” подобрява и оптимизира разделителната способност на изображението, контраста и цветовите характеристики, чрез множество алгоритми. Окта-ядрен процесор може да се справи с тежка обработка на изображения на големи екрани и да изпълнява множество задачи едновременно. MEMC също е в състояние да предоставя изображения с висока разделителна способност, превъзходно качество на звука и гласово взаимодействие от разстояние. Водещата честота за използване на процесора превъзхожда останалите средно с над 50%.
  • Чипсет AI камера NPU: Друга иновация „Sharp Tech“, интелигентна изскачаща AI камера, оборудвана със специален чипсет HiSilicon Hi3516DV300 NPU, дава възможност за AI опериране, включително разпознаване на лица, проследяване на тяло и откриване на стойка. Изскачащият дизайн на камерата осигурява интелигентно и сигурно потребителско изживяване, накланяйки се надолу с 10 градуса при монтиране на стена и автоматично се скрива зад екрана, когато не се използва.
  • Водещ чипсет на ниво флагман: HONOR Vision е оборудван с водещ Wi-Fi чипсет – HiSilicon Hi1103. Той е първият в света, поддържащ честотна лента 160MHz със скорост на изтегляне до 1.7Gbps. 1,7 пъти по-бърз от средния за индустрията, което позволява плавно и по-стабилно възпроизвеждане на видео, особено за 4K HD. Освен това поддържа 2.4G / 5GHz двойна честотна оптимизация. Докато 2.4GHz Wi-Fi осигурява по-силен безжичен сигнал и по-широк обхват, 5GHz Wi-Fi дава възможност за по-бързи скорости в интернет и по-малко закъснения в мрежата, предлагайки оптимизирана връзка в различни среди.
Преобразуване на бъдещето на телевизията

HONOR Vision предлага изключително аудио и видео изживяване. Библиотека със съдържание от Huawei Video и редица други платформи, предоставят богат избор от телевизионни сериали, разнообразни шоу програми, филми, музика, анимация и други.

Интелигентният дисплей на HONOR Vision е оборудван с функцията Family Note, позволяваща на потребителите да прехвърлят 600M изображения между смартфона си и дисплея. Чрез Huawei Share само за 20 секунди прехвърлянето се осъществява 100 пъти по-бързо от колкото през Bluetooth.

Huawei и HONOR се ангажират да създадат HiLink, отворена екосистема за интелигентния дом. Платформата, както и технологията ще бъдат достъпни за други доставчици в бранша, което ще позволи на потребителите да свързват предпочитаните от тях продукти за интелигентен дом заедно.

Функцията HONOR Magic-link, позволява на клиентите да използват своя смартфон или Pad за търсене на програми, коригиране на настройки и други. Възможно е едновременно да синхронизират съдържанието, което се въвежда на техния телефон или Pad, към дисплея HONOR Vision. Използвайки тази функция, потребителите могат също така да свързват и проектират файлове, без да изтеглят приложения на смартфона или смарт екрана си. Просто чрез докосване може да се активира NFC и да се насладите на 1080P HDR. С ултра ниска латентност от 100ms, ще е възможно свързването на устройства с HONOR Vision в рамките на две секунди. Удобство е да се сменят режим Miracast и режим DLNA, когато се гледат видеоклипове, изображения или игри.

Превъзходен дизайн за пленителен екран

И двата варианта на HONOR Vision разполагат с 55-инчов 4K HDR дисплей. Благодарение на дизайна на Full-View без рамки на три от страните, зрителите могат да се насладят на съотношение между екрана и тялото до 94%. Умният екран има 6,9 мм метална рамка, поддържаща интелигентна дишаща светлина и комфортен режим на TÜV Rheinland Eye.