breitling-b55-connected-watch

Изненадващо е, че компания, която откакто съществува държи на автоматичните ръчни часовници, ще стане първата такава, която да изобрети „умен часовник“. Швейцарците от Breitling имат нещо на ум и то ще дойде в помощ на пилотите.

Виж още: Ревю на Apple iPad Air 2

Разбира се, говоря за модела часовник B55 Connected. Той е отрочето на първия електронен механизъм на компанията Caliber B50. Той бе създаден, за да предостави повече функционалности на хора в авиацията и сега ще задвижва въпросния часовник. B55 Connected от Breitling е едно красиво бижу с много интересни функции и възможност да се свързва със смартфон, за да бъде пълноценно използван.

Както казах, часовникът е подходящ за пилоти и други хора в този бизнес, и това личи от функциите. Свързвайки този Breitling с телефон, имате възможност да се възползвате от удобно складиране на данни, измерени с хронографа. А тъй като този часовник е хронограф, няма как да не позволява хронометър и обратно броене. Получените данни от подобно броене могат да бъдат изпратени към телефона, а там съответно разгледани по-удобно, складирани или споделени с някой друг. Пилотите имат възможнност да измерват дълги времена като продължителност на полет, мисия или пък точни часове на излитане и кацане. Между функциите се разхождате с въртене на коронката, а допълнителните два бутона са съответно за старт и стоп на конкретни броенета.

Breitling B55 Connected е снабден със сензор, който осветява автоматично лицето на часовника, когато завъртите ръката си на повече от 35 градуса – удобно при хванат волан или контролите на самолет. На лицето има два LCD дисплея и  стрелки. Телефонът, който е свързан с часовника, ще ви помогне много бързо да сменяте часови зони и да настройвате джаджата, а SuperQuartz™ технологията на механизма дава 10 пъти по-голяма точност от обикновените кварцови часовници. Хронометър механизма Caliber B50 е сертифициран от COSC (Официален швейцарски институт за тестване на хронометри).

За да сте спокойни, B55 Connected е изработен от титаниево тяло и елегантен черен карбонов финиш. Изтънчеността е завършена от удобна черна гумена каишка със сини детайли. И накрая, Breitling са снабдили часовника с малка батерия, която удобно може да бъде зареждана чрез USB или дирекнто от електрическата мрежа.

https://www.youtube.com/watch?v=gkFXJVCh8jA